Литва внесе співачку Світлану Лободу до списку небажаних осіб
Литва внесе співачку Світлану Лободу до списку небажаних осіб

Литва внесе співачку Світлану Лободу до списку небажаних осіб

МЗС Литви внесе українську співачку Світлану Лободу до списку небажаних осіб через гастролі в Росії після анексії Криму.

Про це заявила представниця міністра закордонних справ Пауліна Левіцкіте, повідомляє Delfi.

«Після консультацій з українськими партнерами ми вносимо виконавицю до списку персон нон грата», – повідомила прессекретарка глави МЗС Габріелюса Ландсберґіса.

За словами міністра культури Сімонаса Кайриса, Лобода є громадянкою України, тому на неї не розповсюджується автоматична заборона в'їзду, як для російських виконавців.

Чиновник підкреслив, що в Латвії організатори самі скасували виступ Лободи, бо мали сумніви стосовно її позиції щодо війни.

«Оскільки йдеться про організатора приватних заходів, приватних просторів, єдиний вихід – розглянути, чи не додати таку людину до списку небажаних осіб у Литві», – сказав міністр.

Раніше «Глвавком» писав, що відомий режисер Олег Бондарчук розповів про зрадників, які тихо сидять у Москві – в тому числі колишній чоловік Світлани Лободи та батько її дитини: «Я знаю, що Андрій Цар працював на телеканалі НТВ до 24 лютого, а після – нічого не чув, бо ці хлопці просять усіх артистів не афішувати їх участь в тому чи іншому проекті.

Я дуже сумую через те, що наші українці зробили такий вибір, бо це дуже талановиті хлопці».

Источник материала
Поделиться сюжетом