Латвія і Франція передадуть Україні генератори
Латвія і Франція передадуть Україні генератори

Латвія і Франція передадуть Україні генератори

Рига закупила для Києва 84 електрогенератори та 100 теплових гармат. Також 100 генераторів відправила в Україну Франція.

Франція вже спрямувала до України 100 генераторів. Про це повідомила міністерка закордонних справ Катрін Колонна у Twitter. 

«Щоб допомогти населенню протриматися, Франція відправляє в Україну 100 потужних генераторів, в той час як Росія хоче перетворити зиму на зброю війни. Вони вже на шляху до України. Нагадуємо, що удари по цивільній інфраструктурі є воєнними злочинами», — написала вона.

Ще 84 електрогенератори та 100 теплових гармат закупила для Києва Рига, повідомив посол України в Латвії Олександр Міщенко 24 листопада у Facebook. 

Ризька міська рада виділила на їх придбання 200 тис. євро з власного бюджету ще у жовтні, відразу після початку обстрілів української енергосистеми з боку РФ. Тендер на закупівлю необхідного обладнання отримав латвійський благодійний фонд Ziedot.lv.

Енергетичне обладнання доставлять в Київ вже найближчим часом.

«100 теплових гармат прибудуть в столицю наступного тижня. Їх будуть використовувати в пунктах обігріву Києва, а також на комунальних підприємствах міста», — зазначив Міщенко.

Нагадаємо, 23 листопада в Україні застосували екстрені відключення струму через ракетні удари росіян по критичній інфраструктурі країни.

За даними Держспецзв’язку, станом на вечір 24 листопада в Україні не працювало більше половини базових станцій зв’язку. Найгірша ситуація спостерігалась на Миколаївщині, Кіровоградщині та Харківщині.

Ввечері 24 листопада президент Володимир Зеленський розповів про ситуацію з електропостачанням в країні і анонсував «додаткові рішення» щодо зв’язку.

Фото: Олександр Міщенко/фейсбук

Теги по теме
Киев Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом