Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС відновили роботу
Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС відновили роботу

Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС відновили роботу

Вони знову з’єднані з енергосистемою Євросоюзу.

Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька атомні електростанції уже підключені до енергосистеми. Про це заявив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький увечері 24 листопада в ефірі телемарафону.

«Зараз енергосистема повністю інтегрована, всі області заживлені. Вона знову з’єднана з енергосистемою Євросоюзу. Всі три атомні станції працюють. Через 1-2 дні вони вийдуть на свою нормальну планову потужність. Очікуємо, що тоді можна буде перевести споживачів замість аварійних на планові графіки», — сказав він.

Внаслідок атаки 23 листопада Україна втратила значну частину генерації електроенергії на різних типах електростанцій: атомних, теплових та  гідро.

Енергетики готові відновлювати енергосистему на випадок повторення російських атак, однак споживачі повинні заощаджувати електроенергію, наголосив Кудрицький.

Нагадаємо, 23 листопада в Україні застосували екстрені відключення струму через ракетні удари росіян по критичній інфраструктурі країни. На Хмельницькій, Рівненській та Південноукраїнській АЕС відключили енергоблоки.

За даними Держспецзв’язку, станом на вечір 24 листопада в Україні не працювало більше половини базових станцій зв’язку. Найгірша ситуація спостерігалась на Миколаївщині, Кіровоградщині та Харківщині.

Ввечері 24 листопада президент Володимир Зеленський розповів про ситуацію з електропостачанням в країні і анонсував «додаткові рішення» щодо зв’язку.

Фото: unsplash

Теги по теме
российская агрессия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны