Як захистити смартфон у морози
Як захистити смартфон у морози

Як захистити смартфон у морози

Акумулятори, які встановлюють у сучасних смартфонах, ґрунтуються на технології літій-полімер або літій-іон. Відрізняються один від одного типом електроліту, який використовується: твердий або рідкий. І з особливостями цих батарей пов’язано те, що мобільники на холоді швидко розряджаються.

З двох різновидів акумуляторів смартфонів краще за холод переносять літій-полімерні. Але вони все одно на морозі розряджаються. При охолодженні смартфона до 0 градусів за Цельсієм акумулятор втратить 20-40% ємності. На щастя, при поверненні до нормальної температури, його ємність відновлюється.

Крім того, стійкість смартфона до холоду залежить від кількох факторів. Це теплопровідність матеріалу корпусу (металевий остуджується швидше), ємність акумулятора (що більше, тим повільніше втрачається заряд), наявність чохла (працює як додатковий захист від холоду), час перебування на морозі.

Якщо ви надовго виходите з дому взимку, то вам можуть допомогти зберегти заряд такі поради. Кладіть смартфон у внутрішні кишені, тобто ближче до тіла; діставайте пристрій лише за крайньої необхідності; якнайменше розмовляйте по телефону; відключіть програми та послуги, якими ви не користуєтеся; зменшіть яскравість екрана, якщо користуєтеся навігацією.

Також після повернення з морозу не ставте відразу апарат на зарядку. Зачекайте, поки корпус смартфона зігріється до кімнатної температури.

Источник материала
Поделиться сюжетом