Яхту Медведчука продадуть на аукціоні, а кошти перекажуть на потреби України
Яхту Медведчука продадуть на аукціоні, а кошти перекажуть на потреби України

Яхту Медведчука продадуть на аукціоні, а кошти перекажуть на потреби України

Вітрильник вартістю понад 8 мільойнів гривень арештували у Хорватії після того, як його знайшли журналісти «Української правди».

Яхту Royal Romance, що належить підозрюваному у державній зраді народному депутату Віктору Медведчуку продадуть на аукціоні. Про це повідомляє The Guardian

Огляд у хорватському місті Трогір вже провели фахівці Агентства з розшуку та менеджменту активів України

«АРМА розшукало зазначений актив у межах кримінального провадження та в подальшому, після накладення арешту, отримало елітне майно для збереження економічної вартості шляхом реалізації на торгах», — йдеться в повідомленні агентства.

Передало АРМА яхту керівництво морського порту міста Спліт. Для цього співробітники Національного агентства провели ряд зустрічей та переговорів з представниками порту, місцевих правоохоронних органів та Міністерства юстиції Хорватії.

92-метрова Royal Romance належить до найбільших яхт у світі, а її орієнтовна вартість, за інформацією з відкритих джерел, становить близько 8 мільярдів гривень.

Судно має габарити 29 метрів заввишки, складається з шести поверхів та обладнане дввома ліфтами. Серед іншого, на яхті розміщено чотири палуби, кінотеатр, спортзал, басейн, спа-зона та косметологічний кабінет, а також близько 50 кімнат різного призначення.

За даними The Guardian, продаж яхти Медведчука від імені українського народу буде першим подібним прецедентом щодо активів оліхархів.

Яхту розшукали журналісти «Української правди». Після цього її арештували і передали в АРМА «для збереження економічної вартості шляхом реалізації на торгах».

Тим часом, суд в Україні продовжує заочно розглядати справу Віктора Медведчука. За даними Офісу генпрокурора, судовий процес буде закритий.

Медведчука обвинувачують у державній зраді й замаху на розграбування національних цінностей на окупованій території.

В другій половині вересня Україна обміняла Медведчука на 215 військових та цивільних з російського полону.

24 лютого 2022-го Медведчук втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

2 листопада 2021 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Криму. В іншій справі домашній арешт залишався чинним.

Фото з фейсбук-сторінки АРМА

Теги по теме
санкции российская агрессия Виктор Медведчук
Источник материала
Поделиться сюжетом