Німецькі військові закуплять 20 тисяч зашифрованих радіостанцій за 1,35 мільярда євро
Німецькі військові закуплять 20 тисяч зашифрованих радіостанцій за 1,35 мільярда євро

Німецькі військові закуплять 20 тисяч зашифрованих радіостанцій за 1,35 мільярда євро

КИЇВ. 9 грудня. УНН. За словами джерела Reuters, знайомого з цим питанням, парламент Німеччини 14 грудня схвалить покупку 20 000 зашифрованих радіостанцій для збройних сил на суму 1,35 мільярда євро з опціоном на покупку ще 14 000 радіостанцій за 1,5 мільярда євро, інформує УНН.

Деталі

Придбання радіостанцій є частиною ширшої програми модернізації збройних сил Німеччини, яку канцлер Олаф Шольц розпочав у рамках серйозної зміни політики після вторгнення росії.

Прагнучи привести озброєння та техніку бундесверу у відповідність до стандартів після десятиліть виснаження після закінчення Холодної війни, Шольц оголосив про створення спеціального фонду у розмірі 100 мільярдів євро, призначеного для цієї мети, через три дні після початку війни.

Очікується, що на засіданні наступної середи бюджетний комітет парламенту схвалить перші великі угоди.

Придбання зашифрованих радіостанцій у німецької компанії Rohde&Schwarz також буде включено до порядку денного і є частиною модернізації військової системи управління та контролю.

За словами інсайдера, радіостанції мають бути доставлені в період з 2023 по 2028 рік, а витрати на їхній життєвий цикл протягом наступних 20 років становитимуть 2,2 мільярди євро.

Доповнення

Законодавці також ухвалять рішення про купівлю за 10 мільярдів євро 35 винищувачів F-35 виробництва американського оборонного гіганта Lockheed Martin, заявила у вівторок міністр оборони Крістін Ламбрехт.

F-35 покликаний замінити старий Tornado, єдиний німецький реактивний літак, здатний нести американські ядерні бомби, які зберігаються в Німеччині для використання у разі конфлікту.

ВПС Німеччини літають на Tornado з 1980-х років, і Берлін планує поетапно відмовитися від них у період із 2025 по 2030 рік.

Теги по теме
Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом