Платформа Happy Monday отримає грант Google
Платформа Happy Monday отримає грант Google

Платформа Happy Monday отримає грант Google

Фінансування в рамках Google for Startups здобули ще 24 українські компанії. До кінця 2022 року вони мають отримати до 100 000 доларів США грошових інвестицій без власного капіталу, кредити Google Cloud, а також іншу підтримку.

 Кар‘єрна платформа Happy Monday зможе залучити нові кошти завдяки фінансуванню в рамках глобальної програми Google for Startups. Про це повідомляється в розсилці HM.

«Ми горді, що опинилися в компанії інших достойних бізнесів, які допомагають підприємцям переводити процеси з офлайну в онлайн, музикантам — продавати пісні, світчерам — опановувати ІТ-спеціальності, а природі — відновлюватися. Ми ж і далі будемо допомагати українцям знаходити улюблену роботу та професійно розвиватися навіть у найскрутніші часи. І готуємо чимало нових ініціатив, які зроблять цей процес ще якіснішим», — йдеться в повідомленні Happy Monday.

Кар‘єрна платформа публікує вакансії, рекомендації компаній, що наймають працівників. Також на цьому сайті можна читати статті, корисні для кар'єрного зростання чи обирати онлайн-курс для самовдосконалення.

Серед отримувачів грантів також платформа відкритих даних про юридичних осіб YouControl, конструктор вебсайтів Workee,– платформа на базі штучного інтелекту для вимірювання даних аудиторії та тестування відеоконтенту Wantent та інші. 

Фонд підтримки Google для стартапів в Україні, Google for Startups Ukraine Support Fund, розпочав роботу у березні 2022 року. Для сприяння розвитку українських компаній передбачено 5 мільйонів доларів. Насамперед фонд, керований Huge Thing, підтримує засновані в Україні технологічні компанії, які беруть участь у економічному відновленні України після війни. Окрім коштів, Google забезпечує менторство, нетворкінг і технічну підтримку грвнтоотримувачів. А для стартапів, що базуютьсяу Варшаві, передбачено також можливість працювати у Кампусі Google.

Як стало выдомо на початку грудня, Google надасть 2 мільйони доларів на цифрову освіту для українців. Грант спрямують на навчання громадян цифрової грамотності, подолання цифрового розриву та масштабування платформи «Дія.Цифрова освіта».

А передед цим компанія анонсувала запуск Глобального фонду перевірки фактів для боротьби з дезінформацією. Для допомоги фактчекінговим організаціям передбачено понад 13 мільойнів.

Фото з сайту Happy Monday

Теги по теме
США российская агрессия Google финансирование
Источник материала
Поделиться сюжетом