Запечена до Нового року індичка з апельсинами
Запечена до Нового року індичка з апельсинами

Запечена до Нового року індичка з апельсинами

Якщо хочете приготувати на Новий рік дієтичну м’ясну страву, то обирайте індичку.

Якщо її запекти , то м’ясо буде дуже ніжним і соковитим.

Додайте до нього соус із запеченого солодкого перцю з горіхами, а для яскравості — апельсин, радить шеф Євген Клопотенко.

Філе можна готувати по-різному – смажити, тушкувати, варити, але саме запечене смакує найкраще.

До того, ж це найпростіший та корисніший спосіб приготування.

А щоб філе індички не пересушити, то запікайте його довгий час за низької температури — 2,5 години за температури 125 градусів.

800 г філе індички.

1 червоний солодкий перець.

2 апельсини.

2 ст.

волоських горіхів.

3 зубчики часнику.

1 ч.

2 ст.

соняшникової олії.

сіль і перець до смаку.

Духовку розігрійте до температури 125 градусів.

Зачистьте від плівок філе індички.

З усіх боків натріть м’ясо сіллю та перцем, полийте соняшниковою олією.

Викладіть філе у рукав для запікання та герметично його запакуйте.

Викладіть на деко та поставте у розігріту духовку на 2,5 години.

Червоний солодкий перець добре помийте та просушіть паперовим чи кухонним рушником.

Ножем зробіть невеличкий надріз, аби могло виходити повітря.

Загорніть овоч у фольгу разом із неочищеними зубчиками часнику, трохи підсоливши.

Через 2,5 години розріжте рукав із м’ясом та перемкніть режим духовки на гриль, якщо є такий.

Перець у фользі теж поставте у духовку.

Запікайте все ще 10 хвилин.

Розкрийте фольгу із солодким перцем, дайте йому трошки охолонути та очистьте від шкірки та насінної коробки.

Зубчики часнику також очистьте.

У чашу блендера викладіть запечений перець і часник, влийте 1 ст.

соняшникової олії, всипте 2 ст.

ложки волоських горіхів, посоліть та поперчіть до смаку.

Почему селедка под шубой — полезный салат: рассказывает диетолог.

Вичавіть у чашу сік одного апельсина і перебийте блендером до консистенції соусу.

З другого апельсина виріжте м’якоть.

Для цього потрібно спочатку ножем зрізати шкірку разом із білою частиною, а потім відокремити кожну часточку.

Викладіть філе індички на соус, додайте філе апельсина та посипте 1 ч.

Источник материала
loader
loader