Перший супутник аграрного сузір’я від Noosphere вийшов на зв’язок з орбіти
Перший супутник аграрного сузір’я від Noosphere вийшов на зв’язок з орбіти

Перший супутник аграрного сузір’я від Noosphere вийшов на зв’язок з орбіти

11:01 05.01.2023

Перший супутник аграрного сузір’я від Noosphere вийшов на зв’язок з орбіти

#
космос
спутник
агросектор
Noosphere Ventures

Українська компанія EOS Data Analytics (EOSDA) почала створювати сузір’я аграрних супутників. На початку січня перший супутник був доставлений на орбіту ракетою Falcon 9 та вже вийшов на зв’язок. До 2025 року компанія, що належить Максу Полякову, планує запуск ще 7 супутників й вийти на охоплення 98,5% сільськогосподарських угідь та лісів по всій планеті Земля.

Супутник EOS SAT-1 був повністю розроблений компаніями, що входять до групи проєктів Noosphere. Він оснащений:

  • двома камерами DragonEye українсько-південноафриканської компанії-виробника космічної оптики Dragonfly Aerospace
  • двигуном української компанії SETS (Space Electric Thruster Systems)
  • деталями та елементами корпусу, які виготовлялися на 3-D принтерах української компанії Flight Control Propulsion.

Сама EOSDA позиціонує себе як глобального постачальника супутникової аналітики. Вона планує отримувати та обробляти знімки з супутника (у майбутньому з сузір'я) та надавати дані для оптимізації агробізнесу. 

Запущений супутник EOS SAT-1 зможе щоденно моніторити до 1 млн кв км. А само сузір’я допомагатиме аграріям вести свою діяльність більш ефективно та з меншою шкодою для навколишнього середовища за рахунок зображень з використанням 13 пов’язаних із сільським господарством спектральних діапазонів. Очікується, що ці дані допоможуть аграріям підвищити врожайність, оптимально використовувати ресурси та адаптуватись до нових кліматичних реалій. 


Читайте також

  • У лютому 2022 року Поляков передав свою частку у Firefly Aerospace своєму співвласнику за 1 долар. Хоча його 58% акцій компанії оцінюються більш ніж у 500 мільйонів доларів.
  • 30 грудня 2021 стало відомо, що уряд США, посилаючись на міркування національної безпеки, зажадав, щоб український технологічний підприємець Макс Поляков продав свою частку в ракетній компанії Firefly Aerospace Inc.
  • У лютому 2021 року Firefly Aerospace отримав контракт NASA. Компанія українського підприємця доставить вантаж на поверхню Місяця

поддержать проект

Источник материала
Поделиться сюжетом