У Німеччині нарешті скасують маски в поїздах
У Німеччині нарешті скасують маски в поїздах

У Німеччині нарешті скасують маски в поїздах

У німецьких поїздах більше не потрібні маски / фото ua.depositphotos.com

По всій Німеччині з 2 лютого 2023 року скасують вимогу носити маску в громадському транспорті далекого прямування, в тому числі міжнародного сполучення. Це останній карантинний захід, що діє в країні після оголошення німецькою владою про закінчення пандемії COVID-19.

За словами федерального міністра охорони здоров'я Карла Лаутербаха, замість цього уряд хоче зосередитися на більшій особистій відповідальності громадян, пише WDR.

"Ми просто повинні більше покладатися на особисту відповідальність і добровільність", – заявив Лаутербах.

Як зазначає видання, згідно з чинним нині в країні законодавством щодо протидії коронавірусу, вимога обов'язкового носіння масок у міжміських поїздках мала діяти до 7 квітня 2023 року. Однак заклики до якнайшвидшого скасування масок останнім часом стали звучати в Німеччині все частіше.

Також на скасуванні наполягали в національній залізничній компанії Deutsche Bahn, вказуючи в тому числі на підвищене навантаження на персонал через необхідність проводити контроль відповідного заходу.

Читайте також:
Названо країни світу з найвищим рівнем злочинності: на якому місці Україна
Індивідуальні мандрівники платять за відпочинок майже в два рази більше, ніж пари
Перша в Європі авіакомпанія запровадить інтернет від Starlink в літаках вже цього року
Україні пророкують місце в десятці найсильніших паспортів світу в разі входження до ЄС

Що стосується перевезень в громадському транспорті всередині федеральних земель, то вимога наявності маски вже скасована в Баварії, Саксонії-Ангальт і Шлезвіг-Гольштейні. Північний Рейн-Вестфалія скасує вимогу з 1 лютого, а Берлін, Бранденбург, Тюрінгія, Мекленбург-Передня Померанія, Саксонія і Баден-Вюртемберг мають намір скасувати її не пізніше початку лютого.

Після 2 лютого вимога носіння масок в Німеччині буде застосовуватися тільки в клініках, будинках престарілих, медичних кабінетах та інших медичних установах.

Коронавірус в Європі

Спалах захворювання COVID-19 почався в грудні 2019 року в китайському місті Ухань. 11 березня 2020 року ВООЗ визнала коронавірус пандемією, приблизно тоді ж інфекція поширилася на Європу.

З березня 2020 року в Європі почали вводити різні карантинні заходи. До літа 2022 року більшість країн Європи відмовились від карантинних обмежень. Останньої COVID-обмеження на в'їзд зняла Іспанія в жовтні.

При цьому до осені 2022 року більшість країн Європи вже скасували вимогу обов'язкового носіння масок у транспорті. Зокрема, міра вже не є обов'язковою в сусідніх з Німеччиною країнах. Тому пасажири міжнародних поїздів висловлювали обурення з приводу вимоги надягати маски відразу після перетину німецького кордону.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Китай образився на країни, що вводять COVID-обмеження для китайських туристів
  • Таїланд повернув вимогу обов'язкової вакцинації від COVID-19, але потім передумав
  • У ВООЗ відповіли, чи небезпечний спалах COVID-19 у Китаї для Європи

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Теги по теме
Коронавирус Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом