Ольгу Бесхмельниціну обрали головою правління Української кіноакадемії на два роки
Ольгу Бесхмельниціну обрали головою правління Української кіноакадемії на два роки

Ольгу Бесхмельниціну обрали головою правління Української кіноакадемії на два роки

Нова голова правління УКА займеться консолідацією української кіноспільноти та розв’язанням внутрішніх протиріч.

Українська продюсерка, співзасновниця кінокомпанії «2Brave Productions» Ольга Бесхмельниціна обрана новою головою правління Української кіноакадемії шляхом голосування членів правління УКА. Про це національне об’єднання кінодіячів повідомило на своїй сторінці у фейсбуці.

Ольга Бесхмельниціна заявила, що своїм першочерговим завданням у статусі голови правління УКА вважає «сприяння консолідації української кіноспільноти у надскладні часи, свідками та активними учасниками яких ми є сьогодні». На її думку, в умовах протистояння з Росією кіномистецтво стає нашою зброєю. 

«Ми живемо в трансформаційні часи, коли нашим колегам потрібна допомога, а внутрішні протиріччя вкрай важливо вирішувати у конструктивному руслі, де в пріоритеті – дотримання норм права і демократичних цінностей. Це те, що об’єднує кіноспільноту та дає змогу вільно творити, розвиватися і рухатися вперед. Сьогодні правління Української кіноакадемії об’єднане спільними цілями, і ми прагнемо реалізовувати доручену українською кіноспільнотою довіру», – цитує Бесхмельниціну УКА на своїй фейсбук-сторінці.

За статутом організації, голову правління обирають на два роки. На такий само термін шляхом онлайн-голосування обираються й члени наглядової ради та правління Української кіноакадемії. Як повідомляв «Детектор медіа», 28 грудня 2022 року було оголошено новий склад наглядової ради та правління УКА.

Ольга Бесхмельниціна — українська продюсерка, співзасновниця кінокомпанії «2Brave Productions» та двох видань англомовного путівника Kyiv by locals. Співпрацює як продюсерка в кінокомпаніях MaGiKa Film, Digital Religion та ESSE Production House.

Серед її проєктів – документальний фільм «Жива ватра» (2014) реж. Остапа Костюка, анімаційний фільм «Причинна» (2017) реж. Андрія Щербака, короткометражний фільм «Анна» (2019) реж. Декеля Беренсона (нагорода за найкращий короткометражний фільм на BIFA 2019, у шорт-листі BAFTA), документальний серіал для Суспільного «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла» (2021) та багато інших.

Нагадаємо, 2022-го року зі складу Української кіноакадемії виключили продюсера Влада Ряшина. Це сталося невдовзі після того, як у російський прокат вийшов один із проєктів продюсера, фільм «Серце Парми» за романом Олексія Іванова. Фільм було знято за підтримки російського Фонду кіно та каналу «Россия 1».

Також у 2022-му членства в Кіноакадемії позбавили кінорежисера Сергія Лозницю. Ба більше, представники організації звернулися до світової спільноти з проханням не вважати Лозницю представником української культурної сфери.

У перші ж дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну УКА закликала міжнародні кіноінституції та кінофестивалі бойкотувати російське кіно на всіх рівнях, випустивши відповідну петицію.

Фото: Ольга Бесхмельниціна / фейсбук

 

Теги по теме
Кино украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны