OSINT-спільнота Molfar ідентифікувала 44 російських військових, відповідальних за обстріл Дніпра
OSINT-спільнота Molfar ідентифікувала 44 російських військових, відповідальних за обстріл Дніпра

OSINT-спільнота Molfar ідентифікувала 44 російських військових, відповідальних за обстріл Дніпра

Автори:
Роман Мельник
Molfar визначила командирів екіпажів бомбардувальників, які здійснювали пуски ракет, і льотчиків, що в момент пуску сиділи за штурвалами.

OSINT-спільнота Molfar встановила осіб, відповідальних за ракетний обстріл житлового будинку у Дніпрі 14 січня, на рівні виконавців. Його вчинив 52-й гвардійський важкий бомбардувальний авіаційний полк РФ.

Як повідомляє Molfar, за інформацією голови територіальної оборони Дніпра Геннадія Корбана, обстріл житлової багатоповерхівки у Дніпрі вчинив 52-й гвардійський важкий бомбардувальний авіаційний полк армії РФ, що базується у місті Шайківка в Калузькій області Росії.

Метою Molfar було встановити командирів екіпажів стратегічних бомбардувальників, які здійснювали пуски ракет, і льотчиків, що в момент пуску сиділи за штурвалами. Molfar ідентифікували також технічних співробітників полку, його штабних працівників та просто афілійованих осіб, які відвідують урочисті святкування подій полку та присутні на спільних фото як імовірні колишні або резервні військові.

«Ми знайшли всіх причетних до ракетного обстрілу осіб, у тому числі тих, хто заправляв літаки та ракети перед пуском. Додатково були ідентифіковані особи, які прямо пов’язані з цим авіаційним полком, але не належать до його складу», – повідомляють у Molfar.

Назагал спільнота оприлюднила особисті дані 44 військових РФ, причетних до 52-го гвардійського полку.

Нагадаємо, під час масованої ракетної атаки на Україну 14 січня росіяни влучили в багатоквартирний будинок у Дніпрі. Попередньо відомо, що 72 квартири зруйновано, ще понад 230 — пошкоджено.

Станом на ранок 16 січня кількість загиблих унаслідок атаки російських військ по багатоповерхівці у Дніпрі складає 36 осіб. Ще 34 людини продовжують шукати.

Фото: Кирило Тимошенко / телеграм

Теги по теме
Обстрел расследование
Источник материала
Поделиться сюжетом