ЄСПЛ визнав прийнятною справу України та Нідерландів проти РФ, суд винесе рішення по суті
ЄСПЛ визнав прийнятною справу України та Нідерландів проти РФ, суд винесе рішення по суті

ЄСПЛ визнав прийнятною справу України та Нідерландів проти РФ, суд винесе рішення по суті

Європейський суд з прав людини оголосив своє рішення щодо прийнятності міждержавної справи Україна та Нідерланди проти Росії. Юридичний фронт спрямований проти країни-агресорки РФ, яка розпочала повномасштабну війну.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. За його словами, це перша справа щодо окупації Сходу України у 2014 році та ще одне судове рішення у притягненні РФ до міжнародної правової відповідальності.

Варто зазначити, що справа стосується адміністративної практики порушень росією прав людини на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей з 2014 року, а також збиття Boeing 777 рейсу MH17.

Зараз дивляться

– Хороші новини. Це рішення допоможе притягнути РФ до відповідальності за окупацію наших територій, порушення прав людини та інші злочини. І це далеко не єдина справа. Ми продовжимо системно тиснути та добивати ворога всюди. Росіяни заплатять за все, – наголошує керівник Офісу президента.

Заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра зазначає, що рішення Європейського суду з прав людини допоможе стати зброєю для подальших переговорів з РФ.

На її думку, ці рішення можуть бути використаними для дипломатичного тиску на Росію, запровадження додаткових санкцій різного рівня, а також доведення відповідальності РФ щодо порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте
Важливі та своєчасні рішення: Зеленський поговорив з Шольцем після рішення про надання танків
Теги по теме
Донецкая область Офис Президента Нидерланды Андрей Ермак
Источник материала
Поделиться сюжетом