Макрон заявив, що продовжить "розмовляти з росією"
Макрон заявив, що продовжить "розмовляти з росією"

Макрон заявив, що продовжить "розмовляти з росією"

КИЇВ. 28 січня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон запевнив у п'ятницю, що продовжуватиме "розмовляти з росією", попри критику, яку це викликає, але також закликав Китай виступити проти "імперіалістичної війни" в Україні. Його заяву цитує TF1 INFO, пише УНН.

Цитата

«Усі наші країни повинні дотримуватися позиції поваги суверенітету та територіальної цілісності (...), якими б не були дружні відносини та союзи, які ми можемо розвивати», - сказав він під час прийому в Єлисейському палаці з нагоди Місячного Нового року. 

«Деякі люди за інших часів могли дорікнути мені за те, що я розмовляю з росією, і я продовжуватиму розмовляти з росією», - додав Еммануель Макрон, один із небагатьох глав західних держав, які підтримують зв'язок з очільником кремля володимиром путіним після вторгнення росії до України 24 лютого 2022 року.

«Але хто зможе захистити можливість вільного та стабільного міжнародного порядку, якщо ми закриємо очі на імперіалістичну війну?» - вказав він, натякаючи, як зазначає телеканал, зокрема, на Китай.

Доповнення

Схожі заяви Макрона про "необхідність діалогу" з рф лунали неодноразово.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що розмови Макрона з путіним не допоможуть закінчити повномасштабну війну.

Теги по теме
Украина Россия война Франция Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом