Підсумки 30.01: F-16 для України та яйця по-новомуСюжет
Підсумки 30.01: F-16 для України та яйця по-новомуСюжет

Підсумки 30.01: F-16 для України та яйця по-новомуСюжет

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Польща та Франція готові передати Україні літаки F-16, але з умовами; В Україні по-новому продаватимуть курячі яйця. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Польща готова передати Україні літаки F-16, але за умови
 
Польща готова надати Україні свої літаки F-16, проте це можливе лише у координації з НАТО. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. На заяву Моравецького відреагували в Офісі президента. За словами голови ВП Андрія Єрмака, робота над отриманням винищувачів F-16 продовжується.
 
Макрон назвав умови передачі Україні винищувачів
 
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не має табу щодо передачі Києву військової допомоги. Про це він сказав, відповідаючи на запитання щодо можливості поставок Україні винищувачів. При цьому Макрон підкреслив, що допомога Україні не повинна викликати ескалацію або “послаблювати французьку армію”.
 
В Україні по-новому продаватимуть курячі яйця
 
В Україні оприлюднили проект наказу “Про затвердження вимог до курячих яйців”. Відповідно до вимог, з’явиться сортування яєць за їх якістю та вагою. До того ж курячі яйця ділитимуться на два класи А і В. Яйця, що належать класу А, повинні бути чистими, з неушкодженою шкаралупою, з малорухомим жовтком без чітких контурів. Крім того, такі яйця мають бути без сторонніх запахів. За розміром яйця буде поділено на чотири категорії від XL до S.
 
Посол Євросоюзу озвучив теми саміту Україна-ЄС
 
На саміті Україна-ЄС обговорюватимуться військова ситуація, мирний план президента Володимира Зеленського та підтримка України з боку партнерів. Про це розповів посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас. За словами дипломата, Брюссель також обговорює прогрес України у роботі над рекомендаціями ЄС щодо надання статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Тому коло питань досить велике.
 
Зеленський зустрівся з прем’єром Данії у Миколаєві
 
Президент Володимир Зеленський у Миколаєві зустрівся з прем’єр-міністром Данії Метт Фредеріксен. Разом із Фредеріксен Зеленський відвідав поранених українських захисників в одному зі шпиталів Миколаєва та морський порт. “Сьогодні в рамках шефства по відновленню, яке Данія взяла над Миколаєвом, разом із прем’єр-міністром Метте Фредеріксен відвідали Миколаївський морський торговельний порт. Оглянули резервуари для зберігання олії, зруйновані внаслідок атак ворожих ракет та безпілотників”, – зазначив президент. Також Зеленський провів нараду щодо поточної ситуації у регіоні з місцевою владою.
 
ПВК Вагнер отримала ракети з КНДР – Столтенберг
 
Північна Корея поставила ракети для російських найманців із ПВК Вагнер, які беруть участь у війні проти України. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. “Північна Корея поставила ракети російській групі Вагнера, ще більше розпалюючи агресивну війну Росії проти України”, – сказав Столтенберг.
 
Генштаб заявив про знищення ворожої розвідроти
 
Українські військові могли повністю знищити розвідувальну роту російських агресорів, яка брала участь у штурмі міста Вугледар. Йдеться про підрозділ 155 бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ, яка раніше вже “отримувала по зубах” в Україні. Відомо, що розвідувальна рота зазвичай складається із 50-80 солдатів.
 
У Кабміні визначили, у яких випадках чиновники можуть виїжджати за кордон
 
Чиновники та депутати можуть виїжджати за кордон у службове відрядження, на лікування, у разі смерті члена сім’ї та для відвідування дітей одиноким батьком. Про це йдеться у постанові уряду.
 
В Україні стартувала програма обміну старих ламп на LED
 
Українці починаючи з 30 січня можуть обміняти у відділеннях Укрпошти п’ять ламп розжарювання на стільки ж енергозберігаючих LED-ламп. Про це повідомила перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко. Проект триватиме кілька місяців, метою якого є надання українцям 50 млн. ламп безкоштовно. Поки що 30 млн лампочок надав Євросоюз, ще 5 млн – уряд Франції.



Джерело

Теги по теме
Польща Франция Николаев
Источник материала
Поделиться сюжетом