"Єдине, що я прошу - надати мені адекватне лікування": Саакашвілі дистанційно виступив на засіданні суду
"Єдине, що я прошу - надати мені адекватне лікування": Саакашвілі дистанційно виступив на засіданні суду

"Єдине, що я прошу - надати мені адекватне лікування": Саакашвілі дистанційно виступив на засіданні суду

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Ув'язнений колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі дистанційно приєднався до засідання Тбіліського міського суду і звернувся з проханням надати йому "адекватне лікування". Він також згадав про Україну в своїй промові, пише УНН з посиланням на "Новости-Грузия".

Цитата

"Єдине, про що я прошу, дати мені можливість адекватного лікування...", - сказав Саакашвілі та підняв сорочку, демонструючи суду свій фізичний стан та перепрошуючи за "неестетичний вигляд".

Деталі

Суддя закрив екран зображення та попросив Саакашвілі одягнутися. Після цього включення було перервано, і суд продовжив слухати свідків захисту. Крім цього, колишній президент Грузії зачитав звернення до України та висловив впевненість у її перемозі.

"Але якщо не доживу, моє серце має бути поховано в Києві", - заявив Саакашвілі, додавши, що в ув'язненні "зазнав тортур і був отруєний".

Водночас влада Грузії продовжує наполягати, що розмови про критичний стан Саакашвілі є "частиною піар-кампанії", а сам він "симулює", зазначає ЗМІ. Минулого тижня міністерство юстиції Грузії висловило недовіру до результатів незалежної медичної експертизи центру "Емпатія". Суд долучив до матеріалів справи звіт Національної служби експертизи ім. Самхараулі, у якому заперечуються висновки незалежних експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі за крок від поліорганної недостатності - лікар 

З моменту арешту Саакашвілі втратив понад 30% маси тіла. Зараз він важить близько 69 кілограмів при зрості 195 см. Серед діагнозів незалежної експертизи - деменція, що швидко прогресує, кахексія (синдром виснаження), анорексія, гастроентерологічні захворювання та хвороби опорно-рухового апарату.

У клініці "Вівамед" заявили, що політик "погано їсть" і відмовляється від внутрішньовенного харчування. Представник ради лікарів при Народному захиснику Тенгіз Цуладзе повідомив суду, що відмова від їжі - це "поведінкові прояви анорексії та кахексії", а Саакашвілі "не може контролювати свій стан".

"Під час голодування він не їв усвідомлено, а зараз він просто не може їсти", - пояснив Цуладзе.

Нагадаємо

Саакашвілі, який після закінчення свого президентського терміну в Грузії жив і працював в Україні, таємно повернувся до Грузії незадовго до першого туру муніципальних виборів восени 2021 року, після чого був затриманий і ув’язнений.

Стан здоров’я політика сильно погіршився після двох голодувань. Саакашвілі під охороною у тбіліській клініці “Вівамед” з травня.

За даними ЗМІ, ув’язненого третього президента Грузії Михайла Саакашвілі, який перебуває у клініці "Вівамед", переводять у реанімацію.

Теги по теме
Украина Суд Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны