Хто може очолити АРМА? Журналісти викрили одіозних кандидатів, яких допустили до конкурсу
Хто може очолити АРМА? Журналісти викрили одіозних кандидатів, яких допустили до конкурсу

Хто може очолити АРМА? Журналісти викрили одіозних кандидатів, яких допустили до конкурсу

До участі у конкурсі на голову Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) допустили осіб, що належать до близького оточення оголошеного в розшук Андрія Довбенка, якого у ЗМІ називають «смотрящим» за Мін’юстом часів міністра Павла Петренка.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Як повідомляють «Наші гроші», мова йде про Сергія Шкляра, Андрія Потьомкіна та Віктора Дубовика, які так або інакше асоціюються з підозрюваним НАБУ Довбенком. 

За даними видання, Шкляр у 2015 році став заступником міністра юстиції з питань виконавчої служби, зокрема займався запуском автоматичної системи розподілу виконавчих проваджень в період «кураторства» Довбенка. У лютому 2018 року правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження про ручне втручання у автоматичний розподіл. А вже у травні того ж року Шкляр звільнився за власним бажанням. 

Будь ласка, читайте текст після реклами

Андрій Потьомкін з 2015 року був помічником міністра юстиції Павла Петренка та три роки працював на різних позиціях в міністерстві. У 2019 році працював головним юристом АРМА, і саме в цей час агентство погрузло в численних корупційних скандалах, за результатами розслідування яких топ-менеджменту АРМА того періоду вже вручено підозри. 

До приходу в Мін'юст Потьомкін працював у ТОВ «Юридична група Ел Сі Еф» Анни Огренчук – дружини Андрія Довбенка. Саме Довбенко, за версією НАБУ, був організатором махінацій з майном АРМА, які завдали збитків на 485 мільйонів гривень. 

Віктор Дубовик, за словами редактора Наших грошей Юрія Ніколова, у 2013 році був радником першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова з угрупування «младореформаторів» Януковича. Потім працював у юридичній компанії «Волхв» Олександра Навальнєва. «За неймовірним збігом обставин журналісти різних ЗМІ одночасно брали коментарі саме у Довбенка і Дубовика, або у Довбенка і Навальнєва. А у 2020 році Дубовик перебрався в Мінюст, звідки швидко і пішов працювати керівником Офісу протидії рейдерству», – пише Ніколов.

Водночас, за інформацією ЗМІ, ще один претендент на керівника АРМА в нинішньому конкурсі – Станіслав Серьогін, якого ще в період роботи Потьомкіна призначено начальником Центрально-Західного територіального управління АРМА. Рідний брат Станіслава, Олександр Серьогін, – у минулому член НАЗК – був адвокатом БЦ «Навігатор», якому АРМА за рішенням Андрія Потьомкіна, як голови тендерного комітету, віддала в розпорядження арештований бізнес-центр «Гулівер», пов'язаний зі структурами міністра часів Януковича Олександра Клименка. 

Будь ласка, читайте текст після реклами

30 січня комісія з обрання керівника АРМА допустила до конкурсу 16 з 19 учасників, двох відхилило.

Источник материала
Поделиться сюжетом