Омбудсмен України вимагає, аби влада Грузії допустила його до Саакашвілі
Омбудсмен України вимагає, аби влада Грузії допустила його до Саакашвілі

Омбудсмен України вимагає, аби влада Грузії допустила його до Саакашвілі

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Омбудсмен України Дмитро Лубінець закликав владу Грузії допустити його до ув'язненого Михайла Саакашвілі, а також озвучив вимогу відпустити громадянина україни на лікування, передає УНН.

Деталі

За словами Лубінця, колишній грузинський президент і нинішній громадянин України Міхеіл Саакашвілі – у критичному стані. Те, що ми бачимо на фото і відео – це катування громадянина України. За тим, як погіршується його стан, публічно слідкують всі. І це неприпустимо, наголосив омбудсмен.

Цитата

"Вкотре публічно закликаю владу Грузії допустити мене до громадянина України. Адже декілька разів спілкувався з Омбудсманкою Грузії та написав кілька листів до Міністерства юстиції і не отримав жодної відповіді!

Вимагаю терміново відпустити його на лікування! Також звертаюся до всіх правозахисних інституцій, щоб терміново вплинули на владу Грузії!" - написав Лубінець у Telegram.

Він також наголосив, що Україна не стоятиме осторонь, коли її громадяни перебувають у таких умовах і потребують невідкладної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський заявив, що уряд Грузії вбиває Саакашвілі

Нагадаємо

Саакашвілі, який після закінчення свого президентського терміну в Грузії жив і працював в Україні, таємно повернувся до Грузії незадовго до першого туру муніципальних виборів восени 2021 року, після чого був затриманий і ув’язнений.

Стан здоров’я політика сильно погіршився після двох голодувань. Саакашвілі під охороною у тбіліській клініці “Вівамед” з травня.

За даними ЗМІ, ув’язненого третього президента Грузії Михайла Саакашвілі, який перебуває у клініці "Вівамед", переводять у реанімацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Єдине, що я прошу - надати мені адекватне лікування": Саакашвілі дистанційно виступив на засіданні суду

Теги по теме
Украина Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны