"У найгірших традиціях НКВС": МЗС закликало владу Грузії припинити знущатися з Саакашвілі та передати його Україні
"У найгірших традиціях НКВС": МЗС закликало владу Грузії припинити знущатися з Саакашвілі та передати його Україні

"У найгірших традиціях НКВС": МЗС закликало владу Грузії припинити знущатися з Саакашвілі та передати його Україні

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Міністерство закордонних справ України закликало грузинську владу негайно припинити знущатися з колишнього президента країни Міхеіла Саакашвілі в ув'язненні та передати його Україні. Про це йдеться в заяві МЗС, передає УНН.

Цитата

«Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест щодо негуманного поводження із громадянином України Міхеілом Саакашвілі, який утримується за ґратами в Грузії. У найгірших традиціях НКВС СРСР грузинська влада застосовує до Міхеіла Саакашвілі психологічне та фізичне насильство, відмовляє йому в терміново необхідній медичній допомозі, свідомо створюючи безпосередню загрозу його життю», - йдеться в заяві.

У МЗС наголошують, що "грубе порушення прав людини щодо українського громадянина йде в розріз із задекларованим курсом Тбілісі на здобуття членства в ЄС, свідчить про згортання демократії в Грузії".

«Закликаємо грузинську владу негайно припинити знущатися над Міхеілом Саакашвілі та передати його Україні. Не грайтеся із життям людини заради політичної помсти», - зазначається в заяві.

Також МЗС звертається до іноземних урядів та міжнародних організацій стати публічно на захист українського громадянина, колишнього президента Грузії, життя якого опинилося під загрозою через політичні репресії з боку грузинської влади.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський заявив, що уряд Грузії вбиває громадянина України Михайла Саакашвілі, якого публічно катують щодня.

Нагадаємо

Саакашвілі, який після закінчення свого президентського терміну в Грузії жив і працював в Україні, таємно повернувся до Грузії незадовго до першого туру муніципальних виборів восени 2021 року, після чого був затриманий і ув’язнений.

Стан здоров’я політика сильно погіршився після двох голодувань. Саакашвілі під охороною у тбіліській клініці “Вівамед” з травня.

За даними ЗМІ, ув’язненого третього президента Грузії Михайла Саакашвілі, який перебуває у клініці "Вівамед", переводять у реанімацію.

Теги по теме
Украина МИД Украины Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом