МОЗ розпочало дослідження гральної залежності – ЗМІ
МОЗ розпочало дослідження гральної залежності – ЗМІ

МОЗ розпочало дослідження гральної залежності – ЗМІ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Дослідження проводить команда експертів, соціологів та наукових діячів громадської спілки Центр відповідальної гри (RGC) та Інституту психіатрії.

 
В Україні розпочалося перше масштабне дослідження залежності від азартних ігор. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України у п’ятницю, 3 лютого.
 
Вказано, що громадське дослідження проходить з ініціативи МОЗ та за підтримки групи компаній Favbet. Його проводить команда експертів, соціологів та наукових діячів громадської спілки Центр відповідальної гри (RGC) та Інституту психіатрії.
 
“На основі вивчення ігрової поведінки осіб, які грають в азартні ігри, команда наукових діячів, лікарів, психологів, юристів та соціологів встановить критерії патологічної та проблемної ігрової поведінки та сформує “портрет” позитивного та проблемного гравця. Це допоможе гемблінговим компаніям та лікарям своєчасно виявляти ознаки ризикової ігрової поведінки та попереджати ігрову залежність”, – йдеться у повідомленні.
 
Очікується, що результатом дослідницької роботи стануть рекомендації для професійного медичного загалу щодо застосування протоколів лікування ігрової залежності.
 
“Дослідження допоможе розробити інструментарій самовиявлення проблемної/патологічної ігрової поведінки гравця та на основі критеріїв такої поведінки розробити алгоритм дій та рекомендації щодо самодопомоги для запобігання ризику виникнення залежності від азартних ігор”, – додали в інституті.
 
Своєю чергою, організатори ігрового бізнесу отримають рекомендації щодо виявлення гравців із проблемною/патологічною ігровою поведінкою та алгоритм дій відповідальних представників щодо допомоги таким людям.
 
Раніше повідомлялося, що у 2022 році Favbet заплатила 140 млн гривень за ліцензії на ведення діяльності з організації та проведення азартних ігор. Ця сума не включає інші податки та відрахування до державного і місцевих бюджетів.
 
До цього повідомлялося, що благодійний фонд Favbet Foundation, створений для підтримки сфер освіти та спорту, повністю перепрофілював свою діяльність на допомогу військовим та населенню.
 



Джерело

Теги по теме
Украина Министерство здравоохранения исследование
Источник материала
Поделиться сюжетом