"Чую вперше" - Резніков про нову посаду в уряді
"Чую вперше" - Резніков про нову посаду в уряді

"Чую вперше" - Резніков про нову посаду в уряді

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що вперше чує про можливе переведення на посаду очільника Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України. Про це він заявив у коментарі Фактам ICTV, пише УНН.

Цитата

"Я можу прокоментувати, що це для мене є новиною. У мене жодної розмови про Міністерство з питань стратегічної промисловості не було з Президентом України, верховним головнокомандувачем", - сказав міністр.

Деталі

За словами Резнікова, він вперше чує про таку пропозицію, але якби він її отримав, то відмовився б від посади очільника Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

"Ще раз повторюю, що рішення про відставку міністра оборони або міністра закордонних справ може приймати тільки Президент, відповідно до Конституції України. Призначення на нову посаду в будь-які міністерства, звісно, обговорюються за законом. Про Мінстратегпром я чую вперше.

Я хочу сказати як правник, що такої процедури переведення всередині уряду з міністра на міністра не існує – це рішення парламенту може бути тільки за поданням прем’єр-міністра, якщо це не посада МОУ або МЗС. Якщо раптом мені така пропозиція надійшла б від Президента України або прем’єр-міністра, то я відмовився б від неї, тому що я не маю експертизи, яка дозволяла б мені якісно бути міністром Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. Тому я думаю, що це помилка", - зауважив він.

Доповнення

Напередодні очільник парламентської фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив про кадрові зміни у Міністерстві оборони та низці інших відомств.

Теги по теме
Верховная Рада Кабмин Минобороны Давид Арахамия
Источник материала
Поделиться сюжетом