Укроборонпром показав перші результати спільного виробництва з країною-членом НАТО
Укроборонпром показав перші результати спільного виробництва з країною-членом НАТО

Укроборонпром показав перші результати спільного виробництва з країною-членом НАТО

У співпраці з нею державний концерн "Укроборонпром" почав спільно виробляти міни калібру 120 міліметрів. Ба більше, завдяки укладеному контракту з Міноборони України на постачання цих засобів ураження, незабаром ці подарунки для ворога отримають українські військові.

Що відомо про новенькі міни

Як повідомили в "Укроборонпромі", 120-міліметрові міни виготовляються за сучасними технологіями. Виробничі потужності для цього розосереджені, а одна з їх частин розташована в одній з європейських держав. Зазначимо, що у концерні не повідомили де саме виготовляють боєприпаси.

Такий калібр мін у державному концерні обрали не просто так.

120-мм міномет є одним з найбільш розповсюджених в Україні видів артилерійської зброї та активно використовується у бойових діях проти російських загарбників,
– підкреслили в "Укроборонпромі".

Технічні характеристики 120-міліметрової міни

За даними "Укроборонпрому", міна, яку розробляють спільно з країною-членом НАТО, здатна руйнувати інженерні споруди та легкоброньовану техніку. Дістати ворожі цілі 120-міліметровий міномет може на відстані до 7 кілометрів, а з сучасними боєприпасами – до 8.

Цей боєприпас гарантовано уражає ворожу піхоту в радіусі від 25 метрів до 60 метрів, а розліт осколків може сягати 250 метрів,
– розповіли в концерні.

І якщо серійне виробництво "Укроборонпрому" за кордоном 82-міліметрових мінометних пострілів здійснюється технологіями концерну та руками його фахівців, то ця міна є спільною із західними союзниками розробкою.

Виготовлення снарядів "Укроборонпромом"

  • Також "Укроборонпром" раніше запустивпроцес виробництва 152-міліметрових снарядів. Однак воно відбуватиметься на території України.
  • Як повідомив раніше військовий експерт Олег Катков,зробити цев умовах війни дуже складно. Однак тепер цілком можливо налагодити виробництво калібру й 155 міліметрів.
  • Речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий зауважив, що відновлення виробництва таких снарядів для радянської артилерії –це архіважливий крок. Усе тому, що ЗСУ мають достатньо радянської артилерії, тож наявність боєприпасів до неї дозволить постійно тримати ворога у напрузі.
Источник материала
loader