19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Відбулась онлайн-прем’єра документального фільму «Культурний код України: Схід»
Відбулась онлайн-прем’єра документального фільму «Культурний код України: Схід»

Відбулась онлайн-прем’єра документального фільму «Культурний код України: Схід»

Стрічка, режисер та герої якої роблять спробу дешифрувати національний культурний код, доступна для безплатного перегляду.

7 лютого відбулась онлайн-прем’єра документального фільму-дослідження «Культурний код України: Схід». Режисер стрічки — Олександр Козаченко, сценаристка та інтерв’юерка — Вікторія Кім, режисери монтажу — Максим Десятерик та Світлана Залога. 

Героями стрічки стали художник Роман Мінін, поетеса і публіцистка Любов Якимчук, музикант і саундпродюсер Євген Філатов, мисткиня Алевтина Кахідзе та фотограф Олександр Чекменьов. Разом із героями стрічки її творці намагаються з’ясувати, у чому полягає український культурний код, які культурні особливості передаються від одного покоління українців до іншого, від кого залежить збереження та продовження культурного коду.

Передбачається, що фільм «Культурний код України: Схід» стане частиною культурологічно-дослідницького циклу загальнонаціонального проєкту. Автори цього циклу ставлять собі за мету разом із героями наступних фільмів створити «світоглядну мапу українця» та з’ясувати, що об’єднує всі регіони в єдину країну. 

Стрічку «Культурний код України: Схід» створено за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Зйомки відбулись у 2021 році, до повномасштабного вторгнення Росії, та тривали понад пів року з перервами. 

Олександр Козаченко — український фотограф, режисер, керівник відеопродакшену компанії ekonomika+. «Культурний код України: Схід» — його режисерський дебют. Олександр співпрацював як фотограф з Міжнародною організацією охорони здоров’я (WHO), Американським Червоним Хрестом та Проєктом USAID. Працював фотографом і фоторедактором у журналі Forbes Ukraine, фотокореспондентом в агенції УНН, співпрацював із журналами Vogue, Gallery, БЛІК, «Їмо зі смаком», кінокомпаніями Star Media, Film Ua, порталом AIN, агенцією УНІАН. Під час Євромайдану працював фотокореспондентом у центрі Києва. Після Революції Гідності висвітлював події у зоні бойових дій на сході України.

Документальний фільм «Культурний код України: Схід» доступний для безкоштовного онлайн-перегляду на медіасервісі Megogo.

Фото: скриншот з фільму «Культурний код України: Схід»

Теги по теме
украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом