Раді знову рекомендують легалізувати медичний канабіс
Раді знову рекомендують легалізувати медичний канабіс

Раді знову рекомендують легалізувати медичний канабіс

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Комітет ВР рекомендує народним обранцям ухвалити за основу проект закону про легалізацію медичного канабісу.

 
 
 
 
Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування на своїй сторінці у Facebook повідомив, що знову рекомендує депутатам ухвалити в першому читанні законопроект №7457 про регулювання обігу рослин роду конопель (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов для розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань і посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни.
 
 
 
Голова комітету Михайло Радуцький зазначив, що цей проект було рекомендовано парламентаріям погодити в першому читанні ще у червні 2022 року. Водночас після проведення додаткових консультацій та отримання висновків щодо відповідності положень цього законопроекту праву ЄС і після пропозицій комітету з питань аграрної політики було підготовлено узгоджені правки.
 
Передбачається, що у законопроекті буде визначено вміст тетрагідраканабінолу (головний психоактивний компонент канабісу. – Ред.) у коноплях для промислових цілей на рівні, не вищому за 0,3%, а для медичних конопель – вище за 0,3% відповідно.
 
Також пропонується вивести коноплі для промислових цілей з-під дії закону про обіг наркотичних засобів, який повністю відповідає Конвенції ООН про наркотики 1961 року.
 
Крім того, пропонується дозволити визначати вміст ТГК у коноплях для медичних цілей у державних лабораторіях, а у коноплях для промислових цілей – у лабораторіях будь-якої форми власності.
 
Також законодавці мають передбачити виробництво нарковмісних ліків тільки з конопель для медичних цілей і встановити, що нульова квота на імпорт в Україну сировини для виробництва ліків з конопель діє п’ять років і не поширюється на наукову діяльність.
 
“За результатами численних нарад ці пропозиції були підтримані МОЗ, аграріями та пацієнтською спільнотою. Є велика надія, що ці зміни дадуть змогу досягти балансу та підтримки у залі парламенту”, – заявив Радуцький.
 
Нагадаємо, влітку 2022 року у Таїланді офіційно дозволили вирощувати і використовувати коноплі для медичних цілей. Всіх раніше заарештованих за звинуваченням у її вживанні та зберіганні було звільнено.
 
 



Джерело

Раді знову рекомендують легалізувати медичний канабіс - Фото 1
Теги по теме
Законопроект Наркотики
Источник материала
loader
loader