Китай відкинув побоювання НАТО щодо надання зброї росії
Китай відкинув побоювання НАТО щодо надання зброї росії

Китай відкинув побоювання НАТО щодо надання зброї росії

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Міністерство закордонних справ Китаю в середу заявило, що країна не розглядає можливість надсилання зброї москві для використання у війні в Україні, звинувативши США та НАТО у поширенні хибних відомостей про потенційну роль Пекіна у конфлікті, повідомляє CNN, пише УНН.

Цитата

"США та інші країни НАТО зараз постійно поширюють інформацію про те, що Китай може надати зброю росії, що є хитрощами, які були використані і розкриті на початку української кризи", - заявив офіційний представник МЗС Ван Веньбінь на черговому брифінгу для преси.

Деталі

Його коментарі пролунали після того, як генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок заявив, що Альянс «дедалі більше стурбований тим, що Китай може планувати летальну підтримку війни росії».

У своєму виступі в середу Ван сказав, що Китай закликає НАТО «припинити наклепи на Китай необґрунтованими спекуляціями щодо України, відмовитися від старого менталітету часів холодної війни, що полягає у грі з нульовою сумою, та блокового протистояння та припинити розпалювати конфронтацію».

Ван також заявив, що США та інші країни НАТО є "найбільшим джерелом зброї на полі бою в Україні".

Доповнення

Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся в суботу з високопоставленим китайським дипломатом Ван Ї і попередив «про наслідки», якщо Пекін посилить свою підтримку військових зусиль росії, згідно зі звітом США про зустріч.

У понеділок Президент України Володимир Зеленський попередив Китай не надавати жодної підтримки росії, заявивши, що це може призвести до нової світової війни.

Теги по теме
США Китай НАТО Оружие
Источник материала
loader
loader