/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F5db6271464ba48485962ad561f876fe3.jpg)
Як приготувати горохову зупу: рецепт, як у мами
Горохова зупа – ситний варіант для обіду чи вечері. Вона доволі легка у приготуванні та смакуватиме навіть найменшим.
Цей рецепт першої страви готують на м'ясному бульйоні, але її можна запросто робити і без нього: на воді чи овочевому бульйоні.
Рецепт горохової зупи
- Час: 1,5 години
- Порції: 4 – 6
Приготування:
- Промиваємо горох у воді, доки вона не стане прозорою. Заливаємо холодною водою та відварюємо 20 – 30 хвилин.
- Селеру, цибулю, лавровий лист та нарізану моркву поміщаємо у холодну воду і відварюємо. Горох відціджуємо, додаємо до бульйону.
- Коли вода закипить додаємо курку, згодом – нарізану картоплю. Присмачуємо горох сіллю.
- Для заправки потрібно підсмажити до золотистого кольору цибульку, а потім додаємо натерту моркву. Додаємо спецій та все️ до супу.
- Селеру, цілу цибулину та лавровий лист дістаємо та викидаємо, а курочку – охолоджуємо.
- Курочку розділяємо на дрібні шматочки, обсмажуємо на маслі із додаванням спецій і повертаємо до зупи.
- Даємо страві настоятися.
Смачного!

