Шольц і прем'єр-міністр Вірменії обговорили порушення санкцій проти росії
Шольц і прем'єр-міністр Вірменії обговорили порушення санкцій проти росії

Шольц і прем'єр-міністр Вірменії обговорили порушення санкцій проти росії

КИЇВ. 2 березня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що обговорював обхід санкцій Заходу проти росії на переговорах із прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном у Берліні у четвер, пише УНН з посиланням на Armen Press.

Цитата

"Звичайно, ми говорили про це питання", - сказав Шольц журналістам, додавши, що Німеччина стежить за ситуацією.

Деталі

Торкаючись теми про обхід санкцій, Пашинян наголосив: "Це не більше ніж чутки. Реальність саме зворотня. Весною минулого року західний власник заволодів літаком однієї з російських авіакомпаній із Вірменії. І це, я думаю, найпряміший і наочний приклад, коли ми показали, що при дотриманні всіх наших відносин, усіх наших партнерів законність дій та діяльності має для нас принципове значення".

Контекст

росія обігнала Іран і стала найсанкціонованішою країною у світі. росія прагне обійти ці санкції за допомогою своїх союзників, перелік яких скорочується.

У регіоні Південного Кавказу Вірменія є традиційним союзником росії і навіть не виявила нейтралітет у цьому питанні, підтримавши російську військову кампанію в Україні. Вірменія співпрацює з росією на різних майданчиках, таких як Євразійський економічний союз (ЄАЕС), Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) та ін.

Ці дві країни успішно здійснюють двосторонню торговельно-економічну співпрацю. За даними Статистичного комітету Вірменії, росія лідирує не лише за загальним обсягом зовнішньої торгівлі, а й щодо експорту та імпорту зокрема.

Зовнішньоторговельний оборот між Вірменією та росією у січні-серпні 2022 року перевищив 2,6 мільярда доларів США з різким прискоренням зростання у річному обчисленні з 11,8 до 71,7 відсотка, в основному за рахунок багаторазового зростання експорту.

Теги по теме
война санкции Армения
Источник материала
Поделиться сюжетом