Шольц - Китаю: "Не постачайте зброї росії-агресору"
Шольц - Китаю: "Не постачайте зброї росії-агресору"

Шольц - Китаю: "Не постачайте зброї росії-агресору"

КИЇВ. 2 березня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц розкритикував Китай у зв’язку з війною рф проти України, закликав Пекін не постачати зброї росії і вплинути на москву, щоб та вивела війська з сусідньої країни, пише УНН з посиланням на Handelsblatt.

Цитата

«Використовуйте свій вплив у москві, щоб спонукати до виведення російських військ! І не постачайте зброю росії-агресору!», - сказав Шольц у четвер у своїй заяві в Бундестазі через рік після своєї переломної промови невдовзі після початку війни.

Деталі

Шольц високо оцінив той факт, що лідер Китаю Сі Цзіньпін «недвозначно виступив проти будь-якої загрози ядерної зброї або навіть її використання у війні росії проти України». Це сприяло деескалації. Добре, що Китай нещодавно повторив чіткий меседж проти використання ядерної зброї у своєму плані з 12 пунктів. Однак він назвав «розчаруванням» те, що Пекін більше не був готовий на останній зустрічі міністрів фінансів G20 в Індії підтвердити консенсус, досягнутий на саміті G20 на Балі минулого року: "чітке засудження нападу росії".

Новина доповнюється...

Источник материала
loader
loader