Україна повернула з російського полону 130 військовослужбовців
Україна повернула з російського полону 130 військовослужбовців

Україна повернула з російського полону 130 військовослужбовців

Україна повернула з російського полону 130 військовослужбовців - Фото 1
Україна повернула з російського полону 130 військовослужбовців - Фото 2
Андрій Єрмак: Це воїни ЗСУ, нацгвардійці та прикордонники.
Україна повернула з російського полону 130 військовослужбовців - Фото 3
Україна повернула з російського полону 130 військовослужбовців - Фото 4

В Україну з російського полону повернули 130 військовослужбовців. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Черговий обмін полоненими — нам вдалося повернути додому 130 наших людей — 126 захисників та 4 захисниць. Це воїни ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, ДССТ (Державна спеціальна служба транспорту, — Ред.) Серед них — 87 захисників Маріуполя, 71 з яких — із "Азовсталі". Також повертаємо взятих у полон в районі Бахмута та Соледара — загалом 35 людей з Донецького напрямку», — написав Єрмак у телеграмі.

Російські пропагандистські видання заявляють, що в межах обміну з Україною до Росії повернулись 90 російських військовослужбовців.

24 березня 2022 року відбувся перший обмін між Україною та Росією, тоді було звільнено українських моряків з рятувального катера «Сапфір», яких направили на острів Зміїний.  

21 вересня задля повернення 215 військових та цивільних з російського полону, зокрема захисників «Азовсталі», Україна віддала Росії підозрюваного в державній зраді народного депутата Віктора Медведчука.

23 та 24 листопада відбулися нові обміни, з полону Росії повернулись 36 українців, серед них були захисники Маріуполя та захисники ЗАЕС. 

31 грудня з російського полону було звільнено 140 українців. Серед них — поранені, а також захисники Маріуполя, острова Зміїний, добровольці ТРо зі Славутича.

4 лютого 2023 року Україні вдалося повернути з російського полону 116 захисників, а також тіла загиблих під Соледаром британських волонтерів Крістофера Метью Перрі, Ендрю Тобіаса Метью Бегшоу та українця Євгенія Кулика. 

Фото: Андрій Єрмак/Telegram

Теги по теме
Украина Россия российская агрессия Андрей Ермак обмен пленными
Источник материала
loader
loader