Бюджет Пентагону наступного року буде рекордним – ЗМІ
Бюджет Пентагону наступного року буде рекордним – ЗМІ

Бюджет Пентагону наступного року буде рекордним – ЗМІ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Википедия

Міністерство оборони США

План витрат включає 170 мільярдів доларів на закупівлю озброєнь та 145 мільярдів доларів на дослідження та розробки, що є рекордними показниками за останній час

Бюджет міністерства оборони США наступного року перевищить 835 млрд доларів, і це є найбільшим показником в історії країни у мирний час. У поточному фінансовому році бюджет складає 816 млрд дол. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на свої джерела.

“План видатків, який президент Джо Байден запропонує у четвер, включає те, що офіційні особи називають одним із найбільших оборонних бюджетів країни у мирний час: 170 мільярдів доларів на закупівлю озброєнь та 145 мільярдів доларів на дослідження та розробки, що є рекордними показниками за останній час”, – йдеться у повідомленні

Повідомляється, що на закупівлю, розвиток та модернізацію винищувачів F-35 у бюджеті передбачено 13,5 мільярда доларів.

Пентагон запросить 83 літаки F-35 для ВПС, ВМС та Корпусу морської піхоти, що відповідає цілям цих служб. Це включає заплановані 48 літаків для ВПС та 35 для ВМС та морської піхоти. Передбачається значне фінансування боєприпасів для ВПС та ВМС, які можуть бути використані у випадку конфлікту з Китаєм.

“Хоча зброя, відправлена в Україну, виснажила запаси Пентагону, витрати на підтримку опору президента Володимира Зеленського російському вторгненню фінансуються за рахунок окремих додаткових асигнувань. Регулярний бюджет Міністерства оборони формується значною мірою через ескалацію напруженості у відносинах з Китаєм, який розглядається Пентагоном як головний потенційний претендент на військове лідерство у США”, – йдеться у публікації.

Нагадаємо, Пентагон опублікував новий список допомоги Україні.

У Пентагоні озвучили, скільки може тривати війна в Україні




Джерело

Теги по теме
США Минобороны исследование Пентагон финансирование
Источник материала
Поделиться сюжетом