Порошенко: Не дозволимо стерти пам’ять про Героїв Бузкового гаю в Херсоні
Порошенко: Не дозволимо стерти пам’ять про Героїв Бузкового гаю в Херсоні

Порошенко: Не дозволимо стерти пам’ять про Героїв Бузкового гаю в Херсоні

Петро Порошенко у Херсоні зустрівся із бійцями місцевої тероборони, які у перші дні вторгнення практично голіруч намагалися зупинити російські танки. Ті, хто вижив після важких поранень, зараз не можуть отримати ані статусу, ані допомоги від держави. 

Будь ласка, читайте текст після реклами

Оксана Моренець – мама 25-річного Олексія Ронського, який разом з побратимами загинув у Бузковому гаю, хоче поховати його в рідному селі з військовими почестями. Вона довго і схвильовано розповідає, як син рвався захищати Україну, і як дізналась про його загибель.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Олексій – учасник АТО, записався в тероборону 24 лютого через військкомат у селі Широка Балка. 28 лютого його з іншими чоловіками з села викликали в Херсон. Родина чекала звільнення Херсону, щоб забрати тіло Олексія. Однак у військовій частині мамі Олексія, як і іншим учасникам тероборони, не дають необхідні документи, а нескінченна бюрократія вже перетворилася на сім кіл пекла. 

3 фото
На весь екран
  • Порошенко: Не дозволимо стерти пам’ять про Героїв Бузкового гаю в Херсоні - Фото 1
  • Порошенко: Не дозволимо стерти пам’ять про Героїв Бузкового гаю в Херсоні - Фото 2

Подвиг Героїв Бузкового парку співмірний із Героями Крут, переконаний Петро Порошенко.

«Їх розстріляли, від декого в прямому сенсі не лишилося нічого, крім пам’яті їхніх близьких. І про це досі мовчать, бо здача Херсона – незручна тема», – написав Порошенко у Facebook. 

«Я мав зустріч з чотирма нашими героями та мамою загиблого воїна. Навіть я ледве стримав сльози від їхньої розповіді. Подякував бійцям за мужність та за захист української землі, а матері – за те, що виховала такого сина. На його прикладі виховуватиметься майбутнє покоління українців», – вважає п’ятий Президент.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Ще минулого року ми з Мариною вирішили, що пам’ять героїв тероборони Херсона має бути увіковічнена. Тому оголосили конкурс на проект пам‘ятника героям Бузкового гаю», – нагадав Порошенко. 

«Я хочу застерегти всіх – і заангажованих представників місцевої влади, і місцевих колаборантів, і нерозумних клерків від різних служб: якщо ви ще раз спробуєте принизити, і тим більше погрожувати воїнам-оборонцям Херсона, активістам, які пережили окупацію, ми знайдемо сили їх захистити. І думаю, результат вам не сподобається. Нагадаю – вони не побоялися майже з голими руками виступити проти росіян, і своїх гнид теж не побояться. Подумайте про це. А ще про те, що порушувати принцип єдності сьогодні – це в першу чергу шкодити країні», – застеріг він усіх, хто намагається принизити героїв та їхні родини. 

«Справедливість переможе! Оборонці Херсона дали час всьому Півдню, щоби підготуватися до зустрічі з агресором. Вони боролися за Україну, а ми боротимемося, щоб Героїв називали Героями», – наголосив Петро Порошенко

Источник материала
loader
loader