ВАКС зобов'язав ексглаву Нафтогазу Коболєва носити електронний браслет
ВАКС зобов'язав ексглаву Нафтогазу Коболєва носити електронний браслет

ВАКС зобов'язав ексглаву Нафтогазу Коболєва носити електронний браслет

КИЇВ. 14 березня. УНН. ВАКС розглянув клопотання щодо зміни запобіжного заходу ексголові "Нафтогазу" Андрію Коболєву і наклав на підозрюваного додатковий обов’язок носити електронний браслет, передає УНН.

Цитата

"ВАКС прийняв рішення по запобіжному заходу Андрія Коболєва: наклав додатковий обов’язок носити браслет, заставу залишити 229 млн грн.

Фактично, рішення перенесли на апеляцію. Простіше: залишився на свободі, але зобов’язали носити браслет", - написав нардеп Ярослав Железняк.

Раніше

У САП повідомили, що колишній голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв не вніс зазначену судом заставу у 229, 248 млн гривень у справі щодо зловживання службовим становищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Коболєва: внесено частину застави, прокурор клопоче про більш суворий запобіжний захід

Доповнення

У лютому 2022 року ДБР провело обшук вдома у колишнього голови НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва.

У ДБР, коментуючи обшуки у Коболєва, повідомили, що слідчі ДБР здійснюють досудове розслідування щодо протиправного відчуження 305 мільйонів куб. м природного газу посадовцями АТ “Укртрансгаз”, НАК “Нафтогаз України” за співучасті з іншими особами.

19 січня Андрію Коболєву повідомили про підозру у зловживанні своїм службовим становищем, забезпечивши собі виплату премій вище за максимально допустиму на понад 229 млн грн.

Вищий антикорупційний суд оголосив перерву до 23 січня в розгляді клопотання щодо обрання запобіжного заходу у цій справі ексголові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву.

Теги по теме
Украина Нафтогаз
Источник материала
loader
loader