Після карантину попит відновився: виробництво кокаїну досягло рекордних рівнів - звіт ООН
Після карантину попит відновився: виробництво кокаїну досягло рекордних рівнів - звіт ООН

Після карантину попит відновився: виробництво кокаїну досягло рекордних рівнів - звіт ООН

КИЇВ. 16 березня. УНН. Світове виробництво кокаїну досягло рекордного рівня, оскільки попит на нього відновився після карантину, спричиненого коронавірусом, пише УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Управління ООН з наркотиків та злочинності заявило, що вирощування коки зросло на 35% у період з 2020 по 2021 рік, досягнувши рекордного рівня. Це свідчить про те, що в Західній і Центральній Африці з'явилися нові центри незаконного обігу наркотиків. У звіті також йдеться про те, що наркоторговці все частіше використовують міжнародні поштові сервіси для доставки наркотиків споживачам. Найбільші ринки збуту кокаїну - Європа і Північна Америка, за ними йдуть Південна і Центральна Америка та Карибський басейн. У звіті зазначається, що спалах Covid-19 мав "руйнівний" вплив на ринки наркотиків, оскільки міжнародні поїздки були різко обмежені. Попит на кокаїн впав, оскільки нічні клуби та бари були закриті під час карантину.

Цитата

"Однак останні дані свідчать про те, що це падіння мало вплинуло на довгострокові тенденції. Глобальна пропозиція кокаїну перебуває на рекордному рівні", - йдеться у звіті.

Додамо

Колумбія все ще домінує на маршрутах контрабанди, хоча шляхи до Європи змінилися. Споживання в Австралії досягло піку в середині 2020 року, впало на 50% наступного року і "помірно" зросло в останні кілька місяців 2021 року. Мексиканські та балканські злочинні угруповання перемістилися ближче до центру виробництва, щоб отримати доступ до поставок. Вживання крэк-кокаїну має тенденцію до зростання в декількох західноєвропейських країнах, включаючи Велику Британію, Бельгію, Францію та Іспанію. В Україні ринок розширювався, але після вторгнення росії в лютому минулого року попит різко впав. Реагуючи на доповідь, керівник відділу досліджень і тенденцій ООН Анжела Ме заявила, що пропозиція кокаїну в Південній Америці зросла, оскільки злочинні угруповання взяли під контроль райони, які раніше контролювалися найбільшим повстанським угрупованням Колумбії - Революційними збройними силами Колумбії (ФАРК). За її словами, це призвело до конкуренції між угрупованнями, в тому числі іноземними, що збільшило виробництво кокаїну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колумбія в ООН: президент Густаво Петро закликав увесь світ легалізувати кокаїн

Теги по теме
ООН Наркотики
Источник материала
Поделиться сюжетом