Зеленський оцінив рішення ЄС щодо боєприпасів для ЗСУ
Зеленський оцінив рішення ЄС щодо боєприпасів для ЗСУ

Зеленський оцінив рішення ЄС щодо боєприпасів для ЗСУ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Глава держави подякував усім партнерам України в Європі, а також США за анонсовану військову допомогу.

 
 
 
 
 
 
Президент Володимир Зеленський високо оцінив рішення країн-членів Євросоюзу поставити Україні протягом наступних 12 місяців один мільйон артилерійських боєприпасів. Про це йдеться в його відеозверненні, яке опубліковано в понеділок, 20 березня, на його Telegram-каналі.
 
Він зазначив, що це стратегічний крок, що додає впевненості в єдності та майбутній перемозі над державою-терористом.
 
“Наші європейські партнери погодили спільний план, щоб прискорити постачання снарядів для нашої артилерії. Вага цього рішення – два мільярди євро. Передбачено як невідкладні поставки, так і виробництво боєприпасів”, – наголосив глава держави.
 
Зеленський назвав це рішення стратегічним кроком.
 
“Те, що додає впевненості в нашій єдності, у незмінності руху до перемоги над державою-терористом. Дякую всім нашим партнерам у Європі! Усім, хто дійсно зацікавлений, щоб Європа була сильною і вільною”, – додав президент.
 
Глава держави також подякував президенту США Джозефу Байдену, американському Конгресу та народу за оголошення нового оборонного пакета допомоги Україні в розмірі 350 мільйонів доларів.
 
 
 

 
 
 
 
 
Нагадаємо, міністри закордонних справ країн Євросоюзу досягли прогресу щодо угоди про спільну закупівлю боєприпасів для України.
 
ЄС затвердив план закупівлі снарядів для України
 
 
 



Джерело

Зеленський оцінив рішення ЄС щодо боєприпасів для ЗСУ - Фото 1
Теги по теме
США Владимир Зеленский
Источник материала
loader
loader