путін перед візитом глави КНР знову заговорив про "політико-дипломатичне врегулювання" війни
путін перед візитом глави КНР знову заговорив про "політико-дипломатичне врегулювання" війни

путін перед візитом глави КНР знову заговорив про "політико-дипломатичне врегулювання" війни

КИЇВ. 20 березня. УНН. Російський диктатор володимир путін перед візитом глави КНР Сі Цзіньпіна до москви знову заговорив про «політико-дипломатичне врегулювання» війни, яку рф почала проти України. Про це йдеться у статті путіна в китайському виданні «Женьмінь Жибао» «росія і Китай – партнерство, спрямоване в майбутнє», переклад якої опублікували на сайті кремля, передає УНН.

Цитата

«росія відкрита до політико-дипломатичного врегулювання української кризи. Однак ще у квітні 2022 року мирні переговори були припинені аж ніяк не нами. Майбутнє мирного процесу залежить виключно від готовності до серйозної розмови з урахуванням геополітичних реалій, що виникли. На жаль, ультимативні вимоги на адресу росії свідчать лише про відірваність від таких реалій і незацікавленість у пошуку виходу з ситуації, що виникла», - заявив путін.

Деталі

путін також висловив подяку Китаю за «виважену лінію КНР у зв'язку з подіями, що відбуваються в Україні, за розуміння їхньої передісторії та справжніх причин».

«Вітаємо готовність Китаю зіграти конструктивну роль у справі врегулювання кризи», - заявив путін.

Російський диктатор також стверджує, що нібито рф поважає статут ООН і міжнародне право.

Окрім того, путін повідомив, що російсько-китайські відносини вийшли на найвищий за всю їхню історію рівень і продовжують міцніти, за своєю якістю вони перевершують військово-політичні союзи часів холодної війни.

Доповнення

Глава КНР Сі Цзіньпін висловився про війну в Україні та відносини Китаю з росією. Він назвав повномасштабну війну рф проти України «українською кризою».

Теги по теме
Украина Россия война Владимир Путин Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом