Рада закликала ООН та парламенти країн-партнерів виконати рішення щодо затримання путіна
Рада закликала ООН та парламенти країн-партнерів виконати рішення щодо затримання путіна

Рада закликала ООН та парламенти країн-партнерів виконати рішення щодо затримання путіна

КИЇВ. 20 березня. УНН. Верховна Рада закликала ООН та парламенти країн світу щодо виконання Римського статуту та затримання російського диктатора володимира путіна. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, передає УНН.

Деталі

За відповідну постанову № 9122 проголосували 335 народних депутатів.

Так, Верховна Рада закликає:

1. Виконати рішення Палати попереднього провадження МКС про видачу ордера на арешт путіна та львової-бєлової, і передати їх до Гааги;

2. Продовжувати жорсткий санкційний тиск;

3. Надати максимально можливу підтримку діяльності Міжнародного центру з кримінального переслідування злочину агресії проти України і посилити розслідування.

4. Надати підтримку створенню міжнародного механізму з відшкодування шкоди або збитків, завданих внаслідок російської агресії.

Доповнення

Прокурор МКС Карім Хан заявив, що не виключено, що у якийсь момент Міжнародний кримінальний суд може судити володимира путіна.

Президент США Джо Байден думає, що рішення Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт президента рф володимира путіна через воєнні злочини є виправданим.

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц теж привітав рішення Міжнародного кримінального суду (МКС) про ордер на арешт президента росії володимира путіна.

У Євросоюзі привітали рішення щодо видачі ордера на арешт російського диктатора володимира путіна та уповноваженої рф з прав дитини марії львової-бєлової та закликали країни-учасниці МКС до повної співпраці.

Теги по теме
Украина Россия ООН
Источник материала
Поделиться сюжетом