"За єнота" і "Бахмут": Стерненко й Лачен показали нові дрони, які нестимуть "смерть окупантам"
"За єнота" і "Бахмут": Стерненко й Лачен показали нові дрони, які нестимуть "смерть окупантам"

"За єнота" і "Бахмут": Стерненко й Лачен показали нові дрони, які нестимуть "смерть окупантам"

У своїх соцмережах Стерненко та Лачен заявили, що скоро "бойові човни" продемонструють себе у роботі на фронті. Більше подробиць активісти не розкривали, проте українців таким повідомленням заінтригували, інформує 24 Канал.

Дрони принесуть смерть російському флоту

Активісти відкрили збір на надводні дрони у листопаді 2022 року. Одиниця такої зброї коштує 10 мільйонів гривень. Українці змогли зібрати необхідну суму всього за 9 днів. Активісти відкрили збір паралельно, тож змогли придбати відразу 2 "човна" на потреби ЗСУ.

За словами Стерненка, такий дрон "принесе смерть російському флоту". Він може подолати відстань у 800 кілометрів та нести бойову частину до 200 кілограмів. Такі "бойові човни" зможуть вражати цілі окупантів у воді, зокрема – кораблі з ракетоносіями.


Надводний дрон / Фото Сергія Стерненка

Окрім того, активісти запропонували українцям самостійно обрати імена для дронів. Як бачимо з фото, вибір пав на херсонського єнота, якого окупанти вкрали з зоопарку, й найгарячіший напрямок на фронті – Бахмут.


Підводний дрон "Бахмут" / Фото Ігоря Лачена


Дрон може нести бойову частину до 200 кілограмів / Фото Ігоря Лачена

Стерненко збирає мільйони для ЗСУ

  • Від початку повномасштабного вторгнення активіст Сергій Стерненко став волонтером й допомагав збирати кошти на потреби ЗСУ. Так, разом з Сергієм Притулою вони зібрали 116 мільйонів гривень всього за кілька годин. "Збір помсти" на придбання дронів відкрили після масованої ракетної атаки росіян.
  • Загалом за добу Притула і Стерненко змогли зібрати понад 350 мільйонів гривень. Їх витратили на придбання дронів-камікадзе.
  • Згодом волонтери опублікували відео з БпЛА, які придбали за донати українців. Притула розповів, що вони здатні долетіти до Москви й знищуватимуть техніку ворога та його засоби ППО.
Теги по теме
Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом