Ізраїльтяни знову масово вийшли на вулиці. Нетаньягу навіть відклав поїздку до Великої Британії
Ізраїльтяни знову масово вийшли на вулиці. Нетаньягу навіть відклав поїздку до Великої Британії

Ізраїльтяни знову масово вийшли на вулиці. Нетаньягу навіть відклав поїздку до Великої Британії

КИЇВ. 23 березня. УНН. Ізраїльська поліція у четвер обстріляла з водометів демонстрантів, які блокували шосе у Тель-Авіві, коли демонстранти по всій країні вийшли на мітинги проти урядової програми судової реформи, інформує УНН.

Деталі

За оцінками ізраїльських ЗМІ, десятки тисяч ізраїльтян протестували в Тель-Авіві та інших містах, засуджуючи "загрозу демократії".

Багато демонстрантів несли ізраїльські прапори, а деякі вступили в зіткнення з офіцерами, при цьому поліція повідомила про щонайменше 10 арештів у Тель-Авіві за порушення громадського порядку.

Ізраїльські ЗМІ повідомляють, що тисячі людей також вийшли на мітинг у Єрусалимі біля резиденції прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу. Поліція не повідомила про кількість протестувальників.

Мітинги також пройшли у місті Хайфа та Беер-Шеві.

Візит Нетаньягу

Прем'єр-міністр Ізраїлю мав вирушити із запланованим візитом до Великої Британії через кілька годин після початку протестів за словами Аміха Штайна, журналіста громадської телекомпанії KAN.

Він також має виступити із заявою для ЗМІ о 20:00 у канцелярії прем'єр-міністра в Єрусалимі, повідомив Штайн у Twitter.

Крім того, очікується, що у четвер увечері міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант виступить із промовою, в якій закликає зупинити процес судової реформи.

Контекст

Останні 12 тижнів в Ізраїлі відбуваються масові протести проти урядового плану судової реформи, що критики розглядають як спробу скоротити повноваження судової влади на користь виконавчої.

Запропонована міністром юстиції Яривом Левіним реформа, якщо її буде прийнято, стане найрадикальнішою зміною за всю історію ізраїльської системи правління.

Ця зміна серйозно обмежить повноваження Верховного суду Ізраїлю, дасть уряду право обирати суддів і покладе край призначенню радників з правових питань міністерств генеральним прокурором.

Проте Нетаньягу, якого судять за корупцію, наполягає на тому, що цей план зміцнить демократію та відновить баланс між законодавчою, виконавчою та судовою владою.

Теги по теме
Израиль Протест
Источник материала
Поделиться сюжетом