Де зараз Баканов: у Зеленського розставили усі крапки над "і"
Де зараз Баканов: у Зеленського розставили усі крапки над "і"

Де зараз Баканов: у Зеленського розставили усі крапки над "і"

Про це заявив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента в парламенті Федір Веніславський.

Баканов перебуває в Україні

Веніславський заявив, що нині колишній очільник СБУ перебуває в Україні за місцем свого проживання. Проте більше жодних деталей щодо Баканова він не повідомив.

Баканов в Україні. Він перебуває за місцем свого проживання в центрі держави,
– коротко констатував Веніславський.

Представник президента лише нагадав, що службова перевірка діяльності Баканова вже проведена. Але результати цієї перевірки містять державну таємницю, тому засекречені й не розголошуються.

Інформацію щодо місцеперебування Баканова підтверджував і в коментарі 24 Каналу народний депутат Роман Костенко. Він заявив, що колишній очільник СБУ після відставки нікуди з України не виїжджав. Також, за слова Костенка, проти Баканова не відкривали кримінальних проваджень.

Звільнення Івана Баканова з посади голови СБУ: головні деталі

  • 17 липня 2022 року президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення з посади голови СБУ Івана Баканова. Його усунули від виконання обов'язків згідно зі статтею про неналежне виконання службових обов'язків, "що призвело до людських жертв чи інших важких наслідків".
  • 19 липня 2022 року парламент проголосував за звільнення Баканова. "За" були 265 нардепів.
  • Радник глави ОП Михайло Подоляк зазначав, що звільнення Баканова пов'язане з недостатньою ефективністю роботи СБУ. Також, за словами Подоляка, президент очікував від ексглави СБУ аналізу ситуації, яка склалася у Херсоні на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Проте такого аналізу Зеленський так і не отримав.
  • Одразу після усунення Баканова в СБУ призначили службове розслідування. Відомо, що воно завершилося, але про результати досі ніхто офіційно не повідомляв.
  • Повідомлялося також, що Баканов буцімто фігурує у кримінальних провадженнях ДБР щодо окупації частини територій країни. Нібито його звинувачують у провалі роботи СБУ в передвоєнний і початковий період повномасштабного вторгнення. Проте у ДБР таку інформацію спростували.
Теги по теме
СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом