Французька влада проводить обшуки у 5 банках Парижа у справі про податкове шахрайство
Французька влада проводить обшуки у 5 банках Парижа у справі про податкове шахрайство

Французька влада проводить обшуки у 5 банках Парижа у справі про податкове шахрайство

КИЇВ. 29 березня. УНН. Влада провела обшуки в паризьких офісах п'яти банків за підозрою у податковому шахрайстві. Про це інформує The Associated Press, пише УНН.

Деталі

Рейди є частиною п'яти попередніх розслідувань, розпочатих у грудні 2021 року за звинуваченнями у відмиванні грошей та податковому шахрайстві, пов'язаних із виплатою дивідендів, йдеться у заяві Національної фінансової прокуратури Франції.

Прокуратура не уточнила, в яких банках було здійснено обшуки. Французькі ЗМІ повідомляють, що до банків, що обшукуються, входили HSBC, BNP Paribas, Exane — дочірня компанія BNP — Societe Generale і Natixis.

Societe Generale підтвердив розслідування у своєму офісі, але відмовився від подальших коментарів. Повідомлення АР з проханням прокоментувати від інших банків було відхилено.

Французьке розслідування стосувалося сукупності угод, в яких іноземний акціонер компанії, зареєстрованої у Франції, передає свої акції французькому банку приблизно в той час, коли виплачуються дивіденди, щоб уникнути сплати податку на приріст капіталу.

У заяві французьких прокурорів йдеться про те, що в обшуку брали участь шість німецьких прокурорів з Кельна в рамках європейського судового співробітництва. Це передбачає, що до іноземних акціонерів, про які йдеться, входили німці або німецькі підприємства.

Прокуратура Кельна заявила, що не може коментувати розслідування, оскільки "суверенітет преси в цьому випадку належить французьким слідчим органам".

Доповнення

Рейд проводиться на тлі глобальних фінансових потрясінь, розв'язаних цього місяця крахом двох американських банків та організованим урядом поглинанням проблемного швейцарського кредитора Credit Suisse його конкурентом UBS.

Аналогічне широкомасштабне розслідування ухилення від сплати податків у сусідній Німеччині останніми роками призвело до обшуків у банках, інших компаніях та будинках бізнесменів, що призвело до засудження деяких банкірів.

Сотні банкірів, як стверджується, були причетні до цього шахрайства, в тому числі в операціях «cum-ex», в яких учасники обмінюються акціями, щоб отримати компенсацію за несплачені податки. Повідомляється, що афера обдурила платників податків на мільярди євро.

Теги по теме
Франция Банк налоги обыски Париж
Источник материала
Поделиться сюжетом