Данілов розповів, чи працюватимуть церкви після виїзду УПЦ МП із Лаври
Данілов розповів, чи працюватимуть церкви після виїзду УПЦ МП із Лаври

Данілов розповів, чи працюватимуть церкви після виїзду УПЦ МП із Лаври

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Києво-Печерська лавра буде музеєм, де відбуватимуться богослужіння, заявив секретар РНБО.

 
Києво-Печерська лавра буде державним музейним комплексом, у якому відбуватимуться богослужіння. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.
 
“Те, що стосується церковних речей, ми туди не втручаємося. Але Лавра – це музей, який належить державі. Все, що стосується цього музейного комплексу, вирішуватиме держава, а не окремі люди, які чомусь вирішили ганьбити наші закони”, – сказав він.
 
За словами Данілова, “ніхто нікого не витягуватиме звідти за ноги або застосовуватиме насильство. Все буде, згідно з чинним законодавством, відпрацьовано”.
 
Секретар РНБО також розповів, чи працюватимуть церкви.
 
“Так, працюватимуть. Чи будуть там богослужіння? Так, будуть, але за законами нашої країни … Якщо ж ви (УПЦ МП. – Ред.) кажете, що все, що відбувається у світі, – рука Бога, то вважайте, що це рука Бога робить те, що сьогодні там відбувається. Ви ж не сперечаєтеся з Богом. Ось Бог так вирішив, що 29 березня ви маєте залишити цю обитель, перейти в інше місце”, – заявив Данілов.
 
Раніше повідомлялося, що виселяти ченців УПЦ Московського патріархату з Києво-Печерської лаври влада планує 30 березня.
 
Релігієзнавча експертиза статуту Української православної церкви Московського патріархату показала наявність церковно-канонічного зв’язку із РПЦ. Монахів УПЦ МП зобов’язали залишити Києво-Печерську лавру.
 
ПЦУ створила свій монастир у Почаївській лаврі
 
 



Джерело

Данілов розповів, чи працюватимуть церкви після виїзду УПЦ МП із Лаври - Фото 1
Теги по теме
церковь
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader