Перешкоджання роботи комісії Мінкульту в Лаврі: подано заяву в поліцію
Перешкоджання роботи комісії Мінкульту в Лаврі: подано заяву в поліцію

Перешкоджання роботи комісії Мінкульту в Лаврі: подано заяву в поліцію

КИЇВ. 30 березня. УНН. Через перешкоджання роботи комісії Мінкульту в Києво-Печерській Лаврі, було подано заяву в поліцію. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Telegram, передає УНН.

Цитата

«Маємо констатувати, що через фізичні перешкоди з боку УПЦ МП Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» не змогла розпочати роботу сьогодні», - написав Ткаченко.

За його словами, представники Монастиря від Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, які входять до складу Комісії, не змогли пояснити, у кого знаходяться ключі від будівлі, перевірка якої була запланована.

«До того ж, численні невідомі особи перешкоджали потрапляння членів Комісії всередину будівлі. По факту перешкоджання роботи Комісії було подано заяву в поліцію», - повідомив Ткаченко.

Він зазначив, що брутальна поведінка представників УПЦ МП щодо представників Комісії глибоко дисонує з їхніми закликами до Бога.

«Завтра Комісія продовжить свою роботу в будь-якому разі», - додав міністр.

Доповнення

Комісію Мінкульту не пустили в Києво-Печерську Лавру сьогодні, 30 березня.

У МКІП 10 березня заявили, що "УПЦ (МП)зобов’язана покинути Києво-Печерську Лавру до 29 березня".

Як повідомили у мінімтерстві, договір користування Києво-Печерською Лаврою розривається з 29 березня 2023 року. Це стосується усіх приміщень, які орендує УПЦ (МП) в Лаврі.

Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Климент заявив журналістам, що "жодного документа", який зобов'язує їх сьогодні покинути монастир, "не існує".

Теги по теме
Украина полиция
Источник материала
Поделиться сюжетом