У ЄС та США засудили затримання американського журналіста в Росії
У ЄС та США засудили затримання американського журналіста в Росії

У ЄС та США засудили затримання американського журналіста в Росії

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Дмитрий Лебедев, Коммерсантъ

Журналіст Wall Street Journal Еван Гершкович утримуватиметься у СІЗО Лефортово

Кореспондент WSJ став першим з 1986 року американським журналістом, затриманим у Росії за звинуваченням у шпигунстві.

Затриманий у Росії американський журналіст не шпигун. Більше того, немає жодних доказів, що вказують протилежне. Про це у четвер, 30 березня, заявила Адміністрація американського президента Джо Байдена, пише CNN.

 

Там зазначили, що проводять власне розслідування обставин затримання на території Російської Федерації репортера Wall Street Journal, але вже зрозуміло, що той не шпигував у країні.

 

 

“Ми дуже чітко заявили, що немає жодних підстав вважати, що ці звинувачення є точними”, – сказала прес-секретар Білого дому Карін Жан-П’єр.

 

У свою чергу, Європейський Союз засудив затримання американського журналіста та громадянина США Евана Гершковича у Російській Федерації. Про це йдеться у Telegram-каналі Єврокомісії.

 

“Журналістам має бути дозволено вільно займатися своєю професією, і вони заслуговують на захист”, – йдеться в заяві.

 

Верховний представник ЄС Жозеп Боррель підкреслив, що російська влада знову демонструє систематичну зневагу до свободи ЗМІ.

 

Відомо, що ФСБ РФ повідомила про затримання Євана Гершковича у Єкатеринбурзі. За даними спецслужби, журналіст “за завданням США займався збором відомостей про одне з підприємств російського військово-промислового комплексу, які складають держтаємницю”.

 

Раніше у четвер стало відомо про затримання Евана Гершковича у російському Єкатеринбурзі. ФСБ РФ звинувачує його у “шпигунстві”. За відповідною статтею КК РФ висунуто звинувачення. Журналістові загрожує до 20 років ув’язнення.

 



Джерело

Теги по теме
Россия США Евросоюз арест
Источник материала
Поделиться сюжетом