Прем'єр Словаччини назвав єдиний мирний план по Україні, який треба підтримувати
Прем'єр Словаччини назвав єдиний мирний план по Україні, який треба підтримувати

Прем'єр Словаччини назвав єдиний мирний план по Україні, який треба підтримувати

Едуард Геґер: чим сильніші українці - тим безпечнішою є Європа / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Геґер заявляє, що Формула миру президента України Володимира Зеленського - це єдиний мирний план, який треба підтримувати світовій спільноті.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Геґер сказав у Києві на прес-конференції за підсумками Бучанського саміту щодо справедливості та відповідальності за російську агресію, в якому взяли участь 47 держав і організацій.

Геґер зазначив, що чим сильніші українці - тим безпечнішою є Європа. "Кожного дня українці стають сильнішими завдяки нашій допомозі й завдяки їхній налаштованості та рішучості виграти цю війну. І вони виграють цю війну. Вони повинні виграти цю війну", - сказав Геґер.

Відео дня

За його словами, усі розуміють, яке значення має ця війна. "Україна продемонструвала велике лідерство і мужність у захисті наших цінностей. Насправді, ця війна про наше майбутнє - про майбутнє цього світу", - сказав Геґер.

Прем'єр Словаччини наголосив, що треба підтримувати Україну, тому що вона є частиною Європи, і для того, щоб жити у вільному і демократичному світі, цінувати і поважати свободу і людську гідність, права людини і демократію.

Він сказав, що з цієї причини всі в Європі прагнуть миру, і Україна - передусім.

"Існує лише один мирний план - це мирний план Володимира Зеленського. Це мирний план України. Це ми маємо поважати і підтримувати. Усі демократичні та розвинуті країни світу", - заявив Геґер.

Читайте також:
Росія має вивести свої війська з України задля досягнення миру - президентка Угорщини
У США підтримують мирний план України - Bloomberg
Китай закликає Європу підтримати його "мирний план" щодо війни в Україні
Путін підтвердив, що готовий закінчувати війну за "мирним планом" Китаю
У Німеччині заговорили про підготовку мирного процесу для України

Мирний план для України - що відомо

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2022 року на саміті G20 Зеленський представив українську формулу досягнення миру та закликав лідерів іноземних держав допомогти Україні її реалізувати. Формула миру містить 10 основних пунктів, у тому числі виведення російських військ з України й відновлення її територіальної цілісності.

23 лютого 141 країна-член ООН підтримали резолюцію про всебічний, справедливий і довготривалий мир в Україні. У тексті резолюції висловлюється наполегливий заклик до Росії негайно і безумовно вивести всі її війська з території України. "Проти" резолюції проголосували сім країн і "утримались" - 32. Країни, які виступили проти миру в Україні: Росія, Білорусь, Північна Корея, Еритрея, Малі, Нікарагуа і Сирія.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • На зустрічі G20 не ухвалили спільну заяву про війну в Україні: дві держави були проти
  • Україна офіційно запросила Китай взяти участь у реалізації формули миру - Зеленський
  • Путін має заплатити за скоєні воєнні злочини - Боррель
Теги по теме
Владимир Зеленский война
Источник материала
Поделиться сюжетом