Подоляк розповів, скільки зрадників щодня затримує СБУ
Подоляк розповів, скільки зрадників щодня затримує СБУ

Подоляк розповів, скільки зрадників щодня затримує СБУ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

За 30 років в Україні сформувалася ціла плеяда людей, котрі так чи інакше працюють на Росію, розповів радник голови ОПУ.

Служба безпеки України щодня виявляє 5-6 осіб, які співпрацюють з Росією та передають чи намагаються надати ворогові інформацію про військові частини на території України або повідомити про переміщення української техніки. Про це у четвер, 30 березня, заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, в ефірі 24 каналу.
 
“Вони йдуть через суди, отримують конкретні терміни ув’язнення тощо. Це цілі мережі, які роками створювалися Росією. Це і колишні наші силовики, і колишні держслужбовці. Вже рік війни, і щодня це виловлюється”, – розповів він.
 
 
Також він зазначив, що в Україні є люди, які заробляли гроші на Росії на різноманітних “сірих” схемах з постачання сировини, збуту товарів тощо.
 
“Одним із таких прикладів є співвласник Мотор Січі В’ячеслав Богуслаєв, проте насправді таких суб’єктів десятки тисяч”, – зазначив Подоляк.
 
Також до категорії ймовірних зрадників Подоляк відніс тих громадян, які “мріють повернутися до Радянського Союзу”. Подоляк припускає, що таких людей може бути 10% у всій країні. У цьому контексті він згадав ситуацію навколо Києво-Печерської лаври.
 
“Це ті, які щиро вірять, що вони мають жити в Радянському Союзі. У таборах Радянського Союзу. І це просто мерзенна поведінка: “Ви нас ображаєте, ми маємо право молитися своїм богам” тощо. Немає жодних “своїх богів”. Є російська пропаганда. І точка. УПЦ МП була одним із ключових елементів пропаганди в Україні. На жаль, за 30 років сформувалася ціла плеяда людей, які так чи інакше працюють на Росію”, – резюмував Подоляк. 

Раніше повідомлялося, що серед колаборантів на окупованій території Запорізької області зростає паніка. Зрадники бояться не лише звільнення захоплених територій, а й чисток окупаційної влади.

Мешканку Херсонщини засудили до п’яти років за проведення “референдуму”



Джерело

Теги по теме
Россия СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом