«Віталька» Гарік Бірча розповів, як став головним сержантом ЗСУ
«Віталька» Гарік Бірча розповів, як став головним сержантом ЗСУ

«Віталька» Гарік Бірча розповів, як став головним сержантом ЗСУ

Зірка серіалу «Віталька», актор Гарік Бірча, який вже рік служить в ЗСУ, розповів у «Сніданку з 1+1», про свої фронтові будні.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Не можу сказати, що я готувався до війни. Однак, коли це сталося, згадав всі навички, які мав до цього. Все згадав дуже швидко. Я служив у армії, строкова служба. Це було давно. На початку сформувалася окрема спеціальна рота і ми виконували завдання по захисту Києва та Київської області. Потім був створений окремий спеціальний батальйон, і я обійняв посаду командира взводу забезпечення. На початку вторгнення був старшим сержантом, а за рік служби вже став головним сержантом», – зазначив захисник Ігор Бірча.

Будь ласка, читайте текст після реклами

За рік служби Бірча вперше на десять днів повернувся додому. «Були можливості і командування з розумінням ставиться, але в мене це перша відпустка. Відчуття круті, дуже радий був побачити близьких, рідних. Обійняв дружину, розцілував дитину. Потім на Лігу Сміху запросили. Включитись було складно, але я адаптувався», – розповів актор.

«Жарти на сцені дуже жорсткі, такі, які б у мирному житті точно були б дивними, але зараз це відповідь на те, що відбувається. Для гумористів – це зброя. Як жартують на фронті? По-чоловічому. Є теж жорсткі жарти, є такі, які підтримують. Емоційний стан військовослужбовця – це плаваюча річ, а треба триматися себе в потрібному тонусі», – додав Бірча.

Актор розповів, як його зустріли вдома рідні. «Стіл був в якійсь мірі неповноцінним, бо з алкоголем вже не спілкувався більше року, і мені це подобається, – зізнався Бірча. – Борщу, звісно, хотілося, але він у нас є і там». Телеведучі звернули увагу, що актор Бірча змінився за цей рік і став дуже схожим на військослужбовця. «Напевно, ви праві, розслабимося вже після перемоги», – каже артист.

«Як і будь-який громадянин нашої держави, я мрію про одне: перемогу. Хочу кожного дня бачити свою дитину, а не чути по телефону. Мрію повернутися в професію, вже дуже хочеться», – розповів про свої плани Ігор.

Будь ласка, читайте текст після реклами
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны