БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО
Тому вчені підкреслюють важливість дотримання збалансованої дієти, яка відповідатиме енергетичним потребам хворих на рак.
Вчені зі Школи медицини Університету Північної Кароліни розробили дієту, здатну знищити ракові клітини в організмі людини. Про це пише New Atlas.
Дослідники провели експеримент на мишах. Вони прибрали певні амінокислоти з харчування піддослідних і таким чином виявили, що ферроптоз, що є формою некрозу, при якій у клітині накопичуються перекисні окиснення ліпідів, запустив процес смерті руйнівних клітин захворювання.
Крім того, миші на цій дієті набагато краще сприймали лікарські препарати.
“Дослідження показало, що дієта з низьким вмістом цистеїну і метіоніну, двох амінокислот сірки, може збільшити ймовірність ферроптозу і загибелі ракових клітин при гліобластомі. Цистеїн міститься в цільному зерні, яловичині, яйцях і м’ясі птиці, а метіонін – свинині, яловичині, яйцях та м’ясі птиці”, – заявили фахівці.
Нагадаємо, раніше вчені з Каліфорнійського університету охорони здоров’я в Сан-Франциско назвали раптову ознаку, яка може свідчити про розвиток лейкемії.
Вчені назвали поширену причину раку стравоходу
Джерело