19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Новоспечена нардепка від «ЄС» розповіла, чим хоче зайнятися в Раді
Новоспечена нардепка від «ЄС» розповіла, чим хоче зайнятися в Раді

Новоспечена нардепка від «ЄС» розповіла, чим хоче зайнятися в Раді

Нова парламентарка Ірина Никорак прийняла присягу народного депутата 10 квітня. «Главком»дізнався про майбутні політичні ідеї депутатки.

«Поки законодавчих ініціатив, які оформлені мною офіційно, немає. Зараз я в процесі оформлення документів, того ж електронного підпису, який зможу використовувати в системі електронному документообігу», – розповіла Никорак.

Це займе ще декілька днів, і, як тільки всі документи будуть оформлені, нардепка зможе в електронному форматі ініціювати свої законопроєкти та підписувати проєкти колег.

«Я вже підписала заяву про бажання долучитися до комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, де колеги з моєї політичної сили не представлені», – додала нардепка.

Бажання Ірини Никорак пов'язано із тим, що після завершення бойових дій та перемоги України ми будемо жити практично в країні ветеранів. Це буде велика кількість людей з бойовим досвідом, і вже зараз треба створювати умови для інтеграції та адаптації українських військовослужбовців у суспільство.

«Тому я планую зосередитися на цьому й однією з перших моїх ініціатив стане законопроєкт щодо реформування речового забезпечення жінок в армії», – окреслила майбутні плани Никорак.

Зазначимо, що замість Михайла Забродського, який у березні написав заяву про складення депутатських повноважень, аби зосередитись на військових справах, прийняла присягу 26 номер списку «Європейської солідарності» Ірина Никорак. У парламент Никорак потрапила з Київради – на останніх місцевих виборах вона стала депутаткою міської ради від «ЄС» від столичної Оболоні.

Источник материала
Поделиться сюжетом