19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Соратниця Порошенка пояснила, чому військовим важко повернутися до громадянського життя
Соратниця Порошенка пояснила, чому військовим важко повернутися до громадянського життя

Соратниця Порошенка пояснила, чому військовим важко повернутися до громадянського життя

Після повернення з війни військовослужбовці стикаються з численними викликами і проблемами, пов'язаними з поверненням до цивільного життя. Таку думку у розмові з «Главкомом» висловила депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Никорак.

За словами Ірини Никорак, багато військових повертаються з травмами, які можуть бути фізичними, психологічними, що може вплинути на їхню здатність до працевлаштування та соціальної адаптації.

«Одна з головних проблем військовослужбовців, які повернулися додому, полягає в тому, що вони не можуть знайти роботу, що відповідала б їхнім бажанням, навичкам та досвіду, набутому в армії. Багато роботодавців не розуміють цінності, які вони можуть принести на робоче місце, і не хочуть брати на роботу людей, які мають досвід військової служби», – вважає депутатка від «Європейської солідарності».

Никорак зазначила, військовослужбовці повинні мати доступ до різних програм підтримки та послуг. «Наприклад, це можуть бути проєкти з професійної перекваліфікації та підготовки до нових професій, курси психологічної підтримки та консультацій, а також підтримка з боку волонтерських організацій та громадських ініціатив», – пояснює Ірина Никорак

Вона також наполягає, що  всі українські військовослужбовці мають отримувати достатню медичну допомогу та підтримку у вирішенні проблем, пов’язаних зі здоров’ям. «Також важливо розвивати підтримку для родин військовослужбовців, які можуть стикатися з важкими переживаннями та емоційними стресами під час періоду повернення військовослужбовців додому. Це цілий спектр заходів», – переконана депутатка.

Никорак також зазначила, що в Україні треба реформувати систему речового забезпечення в армії, тому що жіночий військовий одяг відрізняється від чоловічого.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны