Міністр оборони Китаю Лі Шанфу похвалив Володимира Путіна: деталі
Міністр оборони Китаю Лі Шанфу похвалив Володимира Путіна: деталі

Міністр оборони Китаю Лі Шанфу похвалив Володимира Путіна: деталі

Міністр оборони Китаю Лі Шанфу похвалив Володимира Путіна за «сприяння миру в усьому світі» під час їхньої зустрічі в Кремлі. 

Як повідомив Bloomberg, китайська влада опублікувала відеоролик зустрічі, що відбулася в неділю, в якому помітно, як китайський міністр зачитує з листа заздалегідь підготовлений текст. 

Міністр оборони Китаю Лі Шанфу похвалив Володимира Путіна: деталі - Фото 1

У цій промові Лі назвав Путіна «видатним державним діячем» і заявив, що той зробив «важливий внесок у забезпечення миру і розвитку в усьому світі».

Видання зазначає, що ці висловлювання китайського міністра не увійшли до офіційних прес-релізів ані китайської, ані російської сторони. 

Увесь 2022 рік Китай декларував свій нейтралітет по відношенню до російсько-української війни. При цьому Пекін стверджував, що Захід повинен поважати інтереси Росії.

Також Пекін жодного разу прямо не засудив сам факт військового вторгнення Росії в Україну.

На початку цього року, американські офіційні особи почали виступати з попередженнями, що Китай, ймовірно, готується почати поставки зброї в Росію. Минулого тижня очільник МЗС Китаю публічно заявив, що Пекін не має наміру постачати зброю жодної зі сторін.

Окрім цього, у лютому Китай представив «мирний план» щодо врегулювання конфлікту в Україні. Хоча в цьому плані були заклики до поваги суверенітету всіх країн, він не містив заклику до Росії вивести війська і припинити агресію.

Источник материала
loader
loader